Paul Craig Roberts: Jaderná válka je na obzoru

Někteří čtenáři se ptali, proč Rusko považuje členství Finska v NATO za provokaci. Ze stejného důvodu, z jakého je členství Ukrajiny provokací: Americké raketové základny na ruských hranicích, píše v komentáři Paul Craig Roberts.

USA v současnosti hypersonické střely nemají, ale dříve nebo později je budou mít. Takové rakety na ruských hranicích by mohly zasáhnout Moskvu za 3 nebo 4 minuty, což je zjevně existenční hrozba. Spolu s Finskem chce Washington základny ve Švédsku a pobaltských státech a raketové základny už má v Polsku a Rumunsku.

Zatímco Washington zamýšlí členství Finska v NATO jako novou provokaci, nesmíme zapomenout na dvě další existující provokace, které Kreml prohlásil za nepřijatelné: Stávající raketové základny v Polsku a Rumunsku. Pro Rusko nedává smysl preventivně bránit raketovým základnám na Ukrajině a ve Finsku a zároveň povolit, aby stávající základny zůstaly v Polsku a Rumunsku. Ruská intervence proti těmto dvěma základnám je pravděpodobně další sebeobrannou akcí, kterou Rusové podniknou.

Západní média udělala maximum, aby vyvolala celosvětové rozhořčení vůči Rusku. Lidé nevnímají nezodpovědnost západních vlád, když bezdůvodně vyhrožují Rusku raketovými základnami na jejích hranicích. Místo toho, aby indoktrinovaní lidé správně vnímali umístění základen jako agresi proti Rusku, vidí ruskou reakci na existenční hrozby jako agresi.

Léta jsem zdůrazňoval, že tyto provokace Ruska nakonec překročí červenou čáru a vyústí v jadernou válku. Dlouho jsem kritizoval Kreml za to, že tyto provokace nezastavil tím, že položil pevnou nohu. Rusko mělo tu možnost na Ukrajině, ale Kreml zvolil kurz, který nedokázal vytvořit nezbytný dojem, že země, které se přizpůsobí americké agresi proti Rusku, zažijí zkázu. Je méně riskantní provést tuto demonstraci v zemi, která není členem NATO, než v zemi NATO. Kreml navíc čekal příliš dlouho, než intervenoval na Ukrajině, čímž dal USA 8 let na vyzbrojení a výcvik ukrajinských sil.

Rusko bude znovu konfrontováno se stejným problémem ve Finsku nebo jinde kromě dvou stávajících základen ve dvou členských státech NATO na ruských hranicích. Není pochyb o tom, že USA/NATO stanovily cestu, která vede přímo k jaderné válce. Vzhledem k tomu, že v západním světě nelze publikovat nebo diskutovat o ničem, co je mimo mainstream, nelze udělat nic pro zastavení tohoto šíleného tažení do jaderné války. O této hrozbě není možné diskutovat ani v kruzích západní zahraniční politiky. Svět opět upadá do války, ale tato válka bude nukleární a konečná. O této hrozbě není možné diskutovat ani v kruzích západní zahraniční politiky.

► Zdeněk Zbořil: Ustoupit nelze, za námi Moskva!

Jediné, čeho Kreml svou zdrženlivostí a spoléháním se na vyjednávání se Západem dosáhl, je zintenzivnění tempa a úrovně provokací. Stoltenberg z NATO se dvoří Finsku a Švédsku za členství v NATO a slibuje, že jejich členství bude rychlé a pravděpodobně i další výhody včetně pytlů peněz. Tato zpráva by měla probudit lidi ke skutečné situaci, která rozšiřuje konflikt. V určitém okamžiku existenciální úvahy donutí Rusko převzít iniciativu a přestat reagovat na Washingtonskou agendu.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *