Manlio Dinucci: Ukrajina „školkou“ obrozeného nacismu v Evropě (2016)

► Ke shlédnutí ZDE

Plán pro vojensko-technickou spolupráci NATO-Ukrajina, který byl podepsán v prosinci 2015, plnohodnotně integruje ozbrojené síly a zbrojní průmysl Kyjeva do Aliance pod vedením USA. Chybí pouze formální vstup Ukrajiny do NATO.

Za tímto účelem prezident Poroshenko už oznámil „referendum“ s tím, že zatím není známé datum konání, ale také již ohlásil jasné vítězství „ano“ na základě již uskutečněného „průzkumu“. Ze své strany zároveň Nato zaručuje, že Ukrajina, „jeden z nejsolidnějších partnerů aliance,“ je „pevně odhodlána dosáhnout demokracie a zákonnosti.“

Fakta mluví sama za sebe. Ukrajina oligarchy Porošenka, který se obohatil rabováním státního majetku, kterého premiér Renzi chválí za „moudré vedení“ – v prosinci dekretem uzákonil zákaz komunistické strany Ukrajiny, obviňujíce jí z „podněcování etnické nenávisti a porušování lidských práv a svobod.“

Zákonem jsou zakázány samotné komunistické symboly: zpívat Internacionálu znamená trest v podobě 5-10 let odnětí svobody. Jedná se o závěrečný akt perzekucí podobný těm, které značily vzestup fašismu v Itálii a nacismu v Německu. Ústředí strany zničené, vedoucí představitelé zlynčováni, novináři mučeni a zavražděni, aktivisté upáleni zaživa v Domě odborů v Oděse, neozbrojení civilisté masakrovaní v Mariupolu, bombardovaní bílým fosforem v Slaviansku, Lugansku, Doněcku. Skutečný puč v režii USA/NATO se strategickým cílem vyprovokovat v Evropě novou studenou válku, zasáhnout tak a izolovat Rusko a zároveň posílit vliv a vojenskou přítomnost USA v Evropě.

Která útočná síla byla použita v puči na Majdanu a v následných akcích? Speciálně vyškolené a vyzbrojené neonacistické skupiny, jak o tom svědčí fotografie militantů Uno-Unso vyškolených v roce 2006 v Estonsku.

Neonacistické formace pak byly začleněny do Národní gardy, kterou trénovaly stovky amerických instruktorů 173. výsadkové divize převedených z města Vicenza na Ukrajinu spolu s dalšími z NATO. Ukrajina Kyjeva se tak stává „školkou“ obrozeného nacismu v srdci Evropy. Do Kyjeva přijíždí neonacisté z celé Evropy (včetně Itálie) a USA. Jsou rekrutováni především Pravým sektorem a praporem Azov, jehož nacistický otisk je zastoupen ve znaku, který kopíruje znak SS Das Reich. Poté, co byli vyškoleni a otestováni ve vojenských akcích proti Rusům Ukrajiny na Donbasu, jsou repatriováni do svých zemí s ukrajinským cestovním pasem. Současně se na Ukrajině mezi mladou generací šíří nacistická ideologie. Stará se o to především prapor Azov, který organizuje vojenské výcvikové tábory a ideologické vzdělání pro děti a dospívající, kteří se učí nejprve nenávidět Rusy.

To se děje s tichým souhlasem evropských vlád: z podnětu europoslance České republiky byl šéf praporu Azov, Andrij Biletsky, aspirující „Führer“ z Ukrajiny, pozván do Evropského parlamentu jako „hostující řečník“.

V rámci „Praktické podpory NATO Ukrajině“ běží i „Program posilování vojenské výchovy“, kterého se v roce 2015 zúčastnilo 360 ukrajinských profesorů a učilo je 60 expertů NATO. V jiném programu NATO – „Veřejná diplomacie a strategická komunikace“ – jsou úřady učeny, jak zvládat „ruskou propagandu“ a novináři jak „vytvářet faktické příběhy z okupovaného Krymu a východní Ukrajiny“.

Příspěvek byl publikován v rubrice Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *