Gary Powers v rozhovorsu s PhDr. Josefem Skálou, kandidátem na prezidenta ČR

PhDr. Josef SKÁLA, CSc. Kandidát českých vlastenců na prezidenta ČR

Gary Powers má unikátní rodokmen. Stejně se totiž jmenoval i jeho táta, Francis Gary Powers, pilot letecké špionáže CIA, sestřelený 1. května 1960 nad Uralem a později vyměněný za známého sovětského rozvědčíka Rudolfa Abela. Gary je však i velký sympaťák. Tuto neděli navštívil „Atommuzeum“ v katastru brdského Míšova.

Vašek Vítovec, velký český sympaťák, ho vybudoval v jednom ze tří železobetonových bunkrů, v nichž u nás Sovětská armáda od konce 60. let skladovala jaderné hlavice. I na naše území byly předsunuty v reakci na rozmístění amerických jaderných raket nedaleko od západních hranic ČSSR.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Rozhovory se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: Gary Powers v rozhovorsu s PhDr. Josefem Skálou, kandidátem na prezidenta ČR

  1. garik napsal:

    Pan Skála bude všem Čechům dobrým prezidentem !

    • admin napsal:

      Pane Garik,

      výše uvedený rozhovor Dr. Skály se synem proslulého letce Francise Powerse osobně považuji za naprostý skvost, který, bohužel, tato republika svému národu nepředkládá. A proto to tak vypadá, když už národ ani neví, co bylo např. národní obrození či boj vlastenců v německém protektorátu v letech 1939-1945. Je to opravdová tragédie. Máme k rukám velkolepý publikační a komunikační nástroj zvaný internet, avšak ideová slepota je horší než před staletími, když ještě nebyl znám ani knihtisk.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *