Joseph Watson: Tu válku mají pod palcem Američané

Tvrdí to francouzský novinář, který poté, co společně s válečnými dobrovolníky navštívil Ukrajinu, mluvil po návratu do Paříže s redaktorem CNews a prozradil mu, že na straně ukrajinské armády velí pozemní válce na Ukrajině Američané.

Onen francouzský novinář se jmenuje Georges Malbrunot, jako mezinárodní a zkušený zpravodaj pracuje pro list Le Figaro, a na Ukrajinu dorazil v doprovodu francouzských válečných dobrovolníků, z nichž dva předtím bojovali na Středním východě proti Islámskému státu (ISIS).

„Byl jsem překvapen a stejně překvapeni byli i členové mého doprovodu, když jsme zjistili, že se mezi ukrajinské vojáky můžeme dostat jedině po souhlasu Američanů, kteří zde podobné záležitosti mají tzv. pod palcem“, řekl Malbrunot. A dodal, že jak on, tak váleční dobrovolníci z jeho doprovodu, byli Američany téměř „vzati do vazby“, čímž se v očích novináře jejich vedoucí role v ukrajinské armádě jen potvrdila. Nakonec celá tahle lapálie skončila tak, že Malbrunot společně s válečnými dobrovolníky museli Američanům podepsat jakousi smlouvu, platnou „až do konce války“.

„A kdo tomuhle všemu velí? Jsou to Američané, viděl jsem to na vlastní oči“, řekl Malbrunot a dodal: „Měl jsem za to, že budu jednat s mezinárodními brigádami, a namísto toho jsem se ocitl tváří v tvář Pentagonu.“

Malbrunot též promluvil o tom, že Američané, kromě jiného, poskytují Ukrajině též sebevražedné drony Switch blade (viz krátké video), což je cosi, co americký ministr obrany Lloyd Austin vyzdvihuje jako vzácnost, a na svém tweetu uvádí, že ukrajinští vojáci použití této zbraně natrénovali v městě Biloxi ve státě Mississippi.

Citujíc francouzský zpravodajský zdroj Malbrunot na svém tweetu píše, že britské jednotky SAS (Special Air Service), jsou přítomny na Ukrajině už od samého začátku války, stejně jako americké jednotky Deltas.

Rusko si je zřejmě dobře vědomo „tajné války“ vedené na Ukrajině cizími vojenskými oddíly, které se na území Ukrajiny nalézají již od února  t.r. Jak USA, tak Británie ujišťovaly, že boty jejich vojáků se ukrajinské půdy nedotknou, ale jejich vojenská přítomnost je v oblasti patrná už od samého počátku války.

Výzkumy veřejného mínění, prováděné v průběhu války na Ukrajině, dokazují, že převážná část Američanu žádá od své vlády, aby se konfliktu neúčastnila, ale naši vůdci vědí zřejmě nejlépe, co mají dělat. A tak  při obraně loutkového ukrajinského režimu Třetí světovou válku zvesela a v nejlepší náladě i nadále riskují.

Překlad z webu Global Research: Mgr. Lubomír Man

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *