Co se stane s Evropou, pokud se Trump za dva roky vrátí?

Bude to sranda, pokud se Trump znovu stane prezidentem Spojených států. Pro Evropu by to byl průšvih univerzálního měřítka!

Pamatujete si, jak zmatená byla Evropa, když Trump vyhrál? Všichni evropští politici doslova vyli: „Co teď budeme dělat bez pána?“ „Proč nás opustili?“ „Jsme dobří, Ameriko, nemůžeme bez tebe žít…“

A Trump veřejně prohlásil, že ho zajímají pouze zájmy Spojených států a Evropa ať si žije jak umí, pokud bude včas platit příspěvky do NATO a tak podobně…

Čtyři roky Evropa čekala a doufala, že se vše vrátí k normálu a dočkala se Bidena. „Stará Amerika je zpět“, prohlásil okamžitě dědeček a v Evropě nastal opravdový svátek. Řekl spoustu věcí, které byly evropskému uchu příjemné: o klimatu, o zelené energii, o hodnotách, o summitu demokracií… Obecně si Evropa oddechla: opět „jednota“.

Pravda, musela splnit přání starce v boji proti Rusku. A Evropa se s radostí začala vzdávat mnoha užitečných věcí: ropy, kovů, uhlí, dokonce se chce vzdát plynu: to vše v zájmu „solidarity“ a „přátelství“. Vzdáme se všeho, jen když bude Amerika s námi… (Pozn. Naší Pravdy: vše v duchu starého dobrého Švejka)

Mezitím jsou záležitosti Bidena velmi špatné (i když o tom s největší pravděpodobností neví: žije ve svém vlastním světě, kde dávají 200 rublů za dolar). Jeho rating vypadá stejně špatně jako dědeček sám. A i mnozí v jeho rodné Demokratické straně chápou, že Biden je pro stranu jen kamenem na krku, táhne ji ke dnu. 

Demokratická strana prakticky nemá šanci vyhrát podzimní volby do Kongresu, o nějakém druhém funkčním období Bidena nemůže být řeč. I kdyby bylo možné najít baterie, na kterých by mohl další 4 roky alespoň stát vzpřímeně, na budoucích volbách je potřeba pracovat už teď. A dědeček už tři měsíce nepořádá tiskové konference: to znamená, že už nedokáže přečíst ani kus papíru. Zdraví se s prázdnotou. Takový je stav.

A starý Trump právě nabírá na síle a vysmívá se úřadujícímu prezidentovi… A jak příjemná vyhlídka se otevírá před Evropou.

V záchvatu „euroatlantické solidarity“ se odpojila od všeho, co jí umožňovalo normální existenci. Možná se počítalo s tím, že by jí byl umožněn přístup na americký trh (který je také každý měsíc horší a horší). A pokud se Trump za dva roky znovu nastěhuje do Bílého domu, co pak udělá Evropa?

Všechny mosty byly spáleny, energetika se hroutí, ekonomika je v chaosu, inflace a už v roce 2023 začne světová potravinová krize (nemůže nezačít) … A nový majitel Bílého domu řekne: Kámo, já s tím nemám nic společného, tohle jste si vymysleli sami, žijte jak chcete, ale já to potřebuji dořešit s Čínou. Přišel jsem udělat Ameriku znovu skvělou.

Co se bude dít? Pamatujete si na finále Gogolova „Revizora“? Ano, němá scéna.

Zamrzlí ve znechucených pózách, prezidenti, kancléři, premiéři a evropští komisaři …. A vděční polohladoví lidé v ulicích evropských metropolí.

Něco tiká. Buď spínač, nebo časový mechanismus v bombě položené pod Evropou…

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *