Režisér Emir Kusturica: Cílem USA a NATO je vymazat Rusy a Srby z povrchu zemského

Režisér Kusturica obvinil Západ ze snahy vyhladit Rusy a Srby

Cílem zemí Západu je zrušit Rusko jako celek a nakonec vymazat zemi z povrchu zemského. Tento názor sdílel srbský filmový režisér a filmový herec Emir Kusturica v rozhovoru pro Izvestija.

„Vyrostl jsem ve světě, ve kterém byly neustálé války: Vietnam, Irák, Sýrie, Afghánistán, Libye. Účelem toho všeho, co se děje, je vymazat Rusy a Srby z povrchu zemského. To je jejich konečný cíl [Západu]“, řekl Kusturica.

Američané jsou podle režiséra připraveni zařídit „omezenou jadernou válku“, aby svůj plán uskutečnili. Jako příklad uvedl záměr západních vůdců zničit zemi během existence Sovětského svazu. Kusturica dále řekl:

V roce 1947 měli bývalý britský premiér Winston Churchill a 33. americký prezident Harry Truman plán, byl pod různými kódy, a podle tohoto plánu měli v úmyslu srovnat Sovětský svaz se zemí. A to za účasti NATO, s použitím německých válečných zajatců, organizováním jaderných úderů a v důsledku toho zničit Rusko.

Zdůraznil, že existence kultury je v každém smyslu existence národa. Poznamenal, že v situaci, kdy ruský a srbský národ čelí přímému pokrytectví Spojených států a západních zemí, je nutné držet se pevně svých kořenů.

„Když někdo vyhazuje ruského dirigenta Valeryho Gergieva, chce dát Rusku najevo, že Rusko odmítá… Proto nemáme co do činění se zrušením kultury jako takové, ale se zrušením celého národa. Rusko na to musí být připraveno a v budoucnu přijmout opatření, aby se ochránilo. Nyní probíhá perestrojka unipolárního světa“, uzavřel Kusturica.

3. března ředitel zahraniční zpravodajské služby (SVR) Sergej Naryškin řekl, že Západ usiluje nejen o oživení železné opony, ale také o zničení Ruska.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *