Paul Craig Roberts: Vidím, jak se západní svět proměňuje v hájenství nacismu

To, zda se exprezident Trump může či nemůže svobodně vyjadřovat, závisí od toho, kdo vlastní Twitter.

Jak se ve výjimečné a nepostradatelné Americe může stát, že soukromá komunikační společnost upře někdejšímu americkému prezidentovi jeho právo na svobodné vyjádření?

  • Jak může soukromá společnost negovat Ústavu USA a Listinu práv?
  • Jak je možné, že Ústavou zaručená práva všech Američanů závisí v případě někdejšího prezidenta na tom, kdo vlastní Twitter? A Facebook? A Google? A New York Times?
  • Jak si Američané, zvláště pak konzervativci, mohou myslet, že žijí ve svobodné zemi, když někdejšímu prezidentu USA jsou ústavní práva buď upírána či poskytnuta – a to soukromou společností?
  • Není tohle případ, kdy „soukromý sektor“ řídí vládu?
  • Jak mohou být lidé svobodní, když je jim upírán přístup k faktům, otevřené debatě a pravdě?

Ředitel Vnitřní bezpečnosti, instituce jako vypadlé z éry německého nacismu, která v současnosti přebírá v USA vládnoucí roli, ustavil americké Ministerstvo pravdy, které má pravomoc umlčovat všechny, kteří se postaví proti oficiálním narativům. Jak je možné, že prezidentova administrativa se odvažuje ustavit v USA gestapáckou instituci, vybavenou pravomocí potlačovat pravdu?

Co se děje s „Bidenovými demokraty?“ Jsou neschopni pochopit, že svoboda a volnost, čili práva, která zakladatelé země probojovali, jsou dnes v sázce?

Jak může být něco ještě cennějšího než pravda?

Jak mohou být práva menšin, rasová práva, práva lesbických žen, práva homosexuálů, práva transgenderů a jakákoli jiná nová práva, která se ještě objeví, shledána důležitějšími, než PRAVDA sama?

Kde je americký lid? Kde jsou jeho zvolení zástupci ve sněmovně reprezentantů a v Senátu?

Kde jsou média, hlídací psi demokracie? Kde jsou soudy, právnické školy, asociace zabývající se otázkami práva, kde jsou protestující, stavějící se na obranu svobody, jejímž základem je svoboda slova , což je právo chráněné ústavou? Proč nějaká vlivná skupina nechrání práva zaručená americkou Ústavou? Proč ani jedna univerzita neprotestuje, když je pravda nahrazována jen fikcí, sloužící elitám?

Proč Američané prostě jen sedí, zatímco americký nacista, ředitel „Vnitřní bezpečnosti“ vytváří v USA orwellský stát? Nedávno jsme byli svědky toho, jak v USA, to je v domnělé svobodné zemi, prohlašuje Bidenem ustavený ředitel Vnitřní bezpečnosti, že jeho gestapácká agentura má právo rozhodovat o tom, co je pravda a co je nepravda.

V Americe je respekt k pravdě tak nicotný, že uvedený nacista stále ještě zůstává ředitelem americké „Vnitřní bezpečnosti“. Ještě ho z místa nevyhodili. A nebyl dokonce ani pokárán za to, že cenzuru povyšuje nad Ústavu Spojených států.

Je už dnes jen vtipem říct o jakékoli západní zemi že je „zemí svobodnou“. Nu a jelikož je dnes skrz naskrz znacifikován už celý západní svět, nelze se divit nadšené podpoře, který tento znacifikovaný svět, a to navzdory riziku své záhuby v dešti nadzvukových interkontinentálních raket, nacistickému režimu na Ukrajině vyjadřuje. Putin je ruský liberál a je proto nerozhodný. Ale není zas až tak nerozhodný, aby Rusku umožnil propadnout nacismu tak, jak k tomu došlo v zemích západních. Konečné zúčtování se přibližuje a naivní Američané se dál starají o práva transgenderů a o hranice nacistické Ukrajiny. Jako by úplně zapomněli na práva vlastní, zaručená jim americkou Ústavou. Takže nedělají prakticky nic pro to, aby jim byla tato práva zachována.

Svoboda byla zkrátka na Západě vhozena do popelnice historie. A to nikoli cizími uchvatiteli, ale Západem samotným.

ZDROJ (překlad Mgr. Lubomír Man)

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *