Republikánský senátor Dr. Randal Paul chce inspekci pomoci Ukrajině

Americký národní hrdina

V souvislosti s velkorysou pomocí Ukrajině prosazenou prezidentem Joe Bidenem napsal Donald Trump mladší na svém účtu na Twitteru: „40 miliard $!!! Na Ukrajinu prší… zatímco Američané trpí, nemáme dost dětské výživy. Vynikající práce, kluci.“ A dodal k tomu „Alespoň 7 dolarů půjde na pomoc skutečným Ukrajincům. Zbytek si odvalí velká válka a zkorumpovaní politici.“

Je zřejmé, že nejen D. Trump ml. je dobře informovaný o korupční tradici na Ukrajině, do které byl ostatně v minulosti zapojen i syn nynějšího prezidenta USA Hunter Biden. Svědčí o tom požadavek republikánského senátora z Kentucky Randy Paula.

Americká administrativa by chtěla v Kongresu pomoc prosadit co nejrychleji, narazila ale na postoj R. Paula. „Moje přísaha je na Ústavu USA, nikoli žádné cizí země, a bez ohledu na to, jak sympatizuji s věcí, má přísaha je národní bezpečnosti Spojených států amerických“, řekl ve svých poznámkách předtím, než vznesl námitku proti zrychlenému schválení návrhu zákona o pomoci Ukrajině ve výši 40 miliard dolarů. „Nemůžeme zachránit Ukrajinu odsouzením americké ekonomiky k záhubě“, uvedl k tomu.

Senátor Paul usiluje v zákoně o změnu, která by zřídila speciálního generálního inspektora, který by dohlížel na to, jak se vynakládá pomoc Ukrajině. Poslanci z obou stran s touto myšlenkou v zásadě souhlasí, ale vynucení změny zákona v této fázi by bylo velmi časově náročné a zpomalilo by získání potřebné pomoci Ukrajině. Proto ve vzácném projevu veřejné jednoty vystoupili vůdce senátní demokratické většiny Chuck Schumer a vůdce republikánů Mitch McConnell, aby prosadili okamžité schválení zákona, ale takový krok je postupem R. Paula zablokován.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *