Paul Craig Roberts: Válečné bubny bijí hlasitěji

Moje předtuchy/předpovědi o omezené válce Kremlu na Ukrajině se ukazují jako správné.  Putin a Rusko jsou démonizováni. Na Rusko byly uvaleny bezprecedentní sankce ve výši pirátství a krádeží.

USA a Evropa se připojují k válce de facto jako bojovníci. Do NATO vstupuje více zemí, což má za následek vyhlídky na více amerických raketových základen na ruských hranicích. Západní média ovládají narativ, což je, že Rusko prohrává a může být poraženo dalšími mnoha miliardami dolarů z USA a dalšími zbraněmi, které obohacují americký vojenský/bezpečnostní komplex. Proč by se jakákoli ruská vláda tomuto vystavovala a tolika přehmatům špatného rozhodnutí, které skončí ve třetí světové válce, je záhadou.  Co si Kreml představoval, když dosáhl vytvoření situace, která vystavila Rusko mnoha měsícům válečné propagandy, trestům a západním přípravám na širší válku?

Svět potřeboval rychlé rozhodné ruské vítězství, které by demonstrovalo mimořádnou vojenskou sílu, která by zcela zastavila jakékoli další západní provokace Ruska. Ale Kreml byl příliš liberální na to, aby udělal to, co bylo nutné. V důsledku toho Kreml udělal strategickou chybu, upustil šanci a nedokázal ochránit Rusko před provokacemi, které vedou ke třetí světové válce.

Místo toho se Kreml plný liberálních bludů, které Západ dávno zavrhl, rozhodl ukázat dobrou stránku tím, že se omezil na záchranu Rusů z Donbasu. To poskytlo Západu vše, co potřeboval k tomu, aby prezentoval Rusko jako vojensky neschopného povýšence.

Kreml přehlédl, že tlak Ukrajiny z omezené ruské intervence vytvořil příležitost pro Polsko, aby si nárokovalo bývalá polská území na západní Ukrajině, kde se nenacházejí žádné ruské jednotky. Je možné, že polská vláda, dezinformovaná obrazem západních médií o ruském vojenském selhání na Ukrajině, obsadí západní Ukrajinu v rámci přípravy na její znovuzískání, jako Rusko obsadilo Krym a nyní Donbas. Vzhledem k tomu, že Rusko bude mít východní a jižní Ukrajinu, může země jednoduše zmizet, protože Polsko vzkřísí velké Polsko. Ukrajina byla ve své historii buď součástí polské říše, nebo součástí Ruska.

Pokud se Polsko přestěhuje na západní Ukrajinu, jak je v pokušení udělat, vyvstanou příležitosti pro polsko-ruský konflikt. Vzhledem k tomu, že Polsko je členem NATO, Washington dal Polsku, stejně jako britská vláda s „Polskou zárukou“ z druhé světové války, pravomoc zahájit světovou válku.

Polská vláda má sklony k emocionálním rozhodnutím, nikoli odpovědným rozhodnutím. Polská vláda si dnes myslí, že stejně jako si polská vojenská diktatura myslela, že je „britská záruka“ chrání, a přiměla je zavrhnout Hitlerův požadavek na navrácení německého území zbaveného Německa ve Versailleské smlouvě navzdory „záruce“ prezidenta Wilsona, že členství v NATO chrání Polsko před ruskou odvetou.

Vláda ve Varšavě nechápe, že „záruka NATO“ nemá větší hodnotu než záruka britské vlády, která zahájila 2. světovou válku. Vlády, které tvoří západní svět, daly Polsku opět možnost  rozhodnutí, zda bude světová válka.

Tato politováníhodná a znepokojivá skutečnost nám hledí do tváře, ale žádná západní média, dokonce ani online média, to neuznávají.

Situace, která dnes existuje, je taková, že buď Rusko a Čína musí přijmout hegemonii USA, nebo neokonzervativci dotlačí Rusko a Čínu do války se Západem. Hegemonní ambice neokonzervativců jsou v rozporu s mírovým světem.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *