Izraelská média: CIA vycvičila ukrajinské nacistické jednotky

Nové důkazy odhalují, že CIA vycvičila ukrajinské nacistické polovojenské jednotky, které nyní vedou boj proti Rusku.

Je trochu pozdě, ale lepší než nikdy. Máme dlouhou historii podávání zpráv o neonacistech a Azovu, sahající až do roku 2014. Až tento současný boj skončí, bude čas napsat úplnější historii toho všeho, píše se v článku.

Výcvik ukrajinských dětí a mládeže proti Rusům ve voj. táborech fašistickými jednotkami AZOV

Zahraniční zpravodajské agentury z dob studené války vždy chtěly držet prst na destabilizačním tlačítku zemí budováním „spřátelených sil“ s bojovou kapacitou, až přijde den velkého převratu.

Když lidé nemají peníze, ale mají nízké sebevědomí, je pro ně velkým lákadlem stát se hráčem na světové scéně. Člověk prostě potřebuje vhodného nepřítele, proti kterému se rozzuří. Trvalo nějakou dobu, než NATO zaktivovalo tuto současnou ukrajinskou válku, a je to tady.

Jediní lidé, kteří z toho zatím těžili, jsou obvyklé typy hrabošů, kteří v dobách, jako jsou tyto, vždy vylézají zpod svých kamenů … Jim W. Dean

Důkazem jeho tvrzení se zdá být obvinění ruského prezidenta Vladimira Putina, že Ukrajina obhajuje nacismus, neonacistický prapor Azov. Zdá se však, že podle dalšího pátrání se zapletla Ústřední zpravodajská služba (CIA) do zakládání a financování polovojenské jednotky bílé rasy.

Sputnik News, ruská státní tisková agentura, která je nyní nejen v USA nedostupná, minulý týden informovala, že Putinova tvrzení o vazbách mezi americkou vládou a ukrajinským neonacistickým praporem Azov jsou pravdivá.

Azov Special Operations Detachment, vytvořený v roce 2014, je pravicově extremistický, neonacistický, dříve polovojenský útvar Národní gardy Ukrajiny se sídlem v Mariupolu v pobřežní oblasti Azovského moře.

Zpráva z  roku 2016 vydaná  Úřadem vysokého komisaře OSN pro lidská práva podrobně popisuje mučení a další válečné zločiny ze strany hnutí Azov v následném konfliktu poté, co Rusko v roce 2014 anektovalo Krym.

Zdroje financování praporu byly vždy nejasné, ale zpráva citovala online tvrzení praporu o absolvování výcviku u zahraničních vojenských sil, včetně těch z Kanady, Německa, USA a Spojeného království.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *