Carlo Maria Viganò: Prohlášení k uniklému rozhodnutí Nejvyššího soudu USA

V TĚCHTO DNECH do médií unikla zpráva, že na základě neuváženosti Nejvyššího soudu Spojených států se soudci tohoto soudu chystají prohlásit rozsudek Roe v. Wade Judgment za protiústavní z 22. ledna 1973.

Nejprve je třeba objasnit nedorozumění: cílem rozhodnutí Nejvyššího soudu není legitimita potratu, ale spíše soulad rozsudku z roku 1973 s federální ústavou a jeho respektování suverenity států Konfederace. Nejde tedy o etickou nebo morální otázku týkající se legitimity či neoprávněnosti potratu, ale o otázku jurisdikce Nejvyššího soudu.

Vulnus, který Roe v. Wade přivedl k suverenitě států Unie ústavní povahu a jako takovou ji budou muset soudci posoudit.

Je příznačné, že tento aspekt byl záměrně zadržen, čímž byl zdůrazněn konkrétní obsah věty a učiněna z ní ideologická vlajka. Je také evidentní, že tuto operaci zlomyslně provedl hluboký stát, který za cíl radikalizovat debatu, kterou novinka vyvolá ve veřejném mínění, se záměrem ovlivnit důvody trestu, který ještě musí soudci uložit. Nikomu není jasné, že únik zpráv s předstihem vyvolal násilné protesty organizované potratovými skupinami a Antifou, zatímco během bohoslužeb se množí skandální provokace a svatokrádežné útoky na kostely. Svědectví o odvaze katolických laiků by mělo být podporováno a povzbuzováno katolickou hierarchií, právě ve jménu svobody uctívání a kázání, která je nezcizitelným právem Církve Kristovy, jakož i nezcizitelným ústavním právem všech Američanů. podle prvního dodatku.

Zatímco tedy Američané ještě musí metabolizovat skandály, které se objevují v souvislosti se zločinným řízením pseudopandemie a zavedením experimentální terapie, která nevratně modifikuje lidský genom se stále neznámým dlouhodobým poškozením a vážnými nepříznivými účinky, zaviněně skrývanými nadnárodními společnostmi drogou a kontrolními orgány; zatímco zvláštní prokurátor John Durham se připravuje na uzavření vyšetřování Russiagate, v jehož důsledku budou Obama, Clinton a Biden vyšetřováni (a doufejme, že budou odsouzeni za velezradu a útok na instituce) v bojkotu Trumpovy prezidentské kampaně, jejíž spolupachatelé se také počítají mezi vůdcové vlád, které tehdy úřadovaly v Itálii; získání funkce pro virus SARS-CoV-2 změnou jeho patogeneze a přenosnosti; zatímco se Bílý dům zoufale snaží svalit vinu na rusko-ukrajinskou krizi za důsledky rostoucí inflace a cen surovin pro americkou ekonomiku; zatímco NATO vystupuje jako obchodník se zbraněmi ve službách americké lobby a snaží se za každou cenu zabránit mírovým rozhovorům mezi Putinem a Zelenským, operace je připravena k rozptýlení veřejného mínění a radikalizaci střetu mezi pro-life a pro-volba, poté, co úspěšně experimentoval se stejnou metodou manipulace s masami během pandemické frašky a ještě předtím s případem George Floyda a podrážděním způsobeným hnutím hmoty Black lives.

Pokud lze Nejvyššímu soudu něco vytknout, pak je to právě to, že chtěl v roce 1973 zavést ve státech Unie potrat, i když to bylo právem zakázáno: že zneužití moci bylo tolerováno právě proto, že bylo zahaleno ideologickým předsudkem. of the Dems., z níž vzešel masakr nevinných, kteří volají po pomstě do nebe. The Roe v. Wade byl operací záměrné předpojatosti, která porušovala nejen přirozené právo a Boží zákon, ale také principy zakotvené v ústavě. Pokud soudci vyléčí tuto ránu, omezí se na uplatňování zákona, který přísahali bránit, což jejich kolegové před padesáti lety nevěděli nebo nechtěli dělat.

A pokud Senát Spojených států amerických jen 11. května prokázal, že nestojí na straně zastánců potratů (v hlasování, které zablokovalo „Zákon o ochraně zdraví žen“), nelze si nevšimnout skandálu, který vyvolala samolibost, stylizovaní politici „katolíci“, především Joe Biden a Nancy Pelosi, kteří bez skrupulí pošlapávají morálku, kterou by se naopak měli zavázat hájit i v sociální a legislativní oblasti.

Svatý stolec a Americká biskupská konference by měly znovu potvrdit, spolu s pevným odsouzením potratů, že američtí katolíci nemohou a nesmějí hlasovat pro zástupce, kteří nejsou v souladu s učitelským úřadem církve a kteří jsou jako takoví exkomunikováni. Trapné mlčení Hierarchie se ukazuje jako potvrzení pocitu méněcennosti těch, kteří by měli moudře vést svěřené lidi a místo toho je následovat k propasti spolu s politiky, které podporovali ve volební kampani. Slyšení, jak Joe Biden obhajuje potrat jako „základní právo“ – maskovaný pokryteckým eufemismem „ochrana zdraví žen“ – dokazuje ztrátu samotného smyslu sociální angažovanosti katolíků, za kterou není odpovědná jen Hierarchie, ale také celý vzdělávací a akademický systém, který na něj odkazuje.

Jaké učení se učí na katolických univerzitách, když se ti, kteří je opouštějí, mohou beztrestně hlásit pro potrat, aniž by chápali jeho závažnost? Jak se dá říct, že o zabití nevinného tvora může rozhodnout ten, kdo by ho měl naopak chránit víc než vlastní život? Je to ta „civilizace“, kterou chtějí Američané podporovat a propagovat? Jsou to hodnoty, které chtějí předat dalším generacím? pokud se ti, kteří ji opouštějí, mohou beztrestně hlásit pro potrat, aniž by chápali jeho závažnost? Jak se dá říct, že o zabití nevinného tvora může rozhodnout ten, kdo by ho měl naopak chránit víc než vlastní život? Je to ta „civilizace“, kterou chtějí Američané podporovat a propagovat? Jsou to hodnoty, které chtějí předat dalším generacím? pokud se ti, kteří ji opouštějí, mohou beztrestně hlásit pro potrat, aniž by chápali jeho závažnost? Jak se dá říct, že o zabití nevinného tvora může rozhodnout ten, kdo by ho měl naopak chránit víc než vlastní život? Je to ta „civilizace“, kterou chtějí Američané podporovat a propagovat? Jsou to hodnoty, které chtějí předat dalším generacím?

Jsem si jist, že Američané nebudou těmito operacemi hromadného rozptýlení odvedeni na vedlejší kolej, ani nebudou vyprovokováni protesty potratářů, záměrně podněcovanými k podněcování střetů a násilných reakcí. Nezapomínejme, že ti, kdo propagují zabíjení dětí, jsou stejnou měrou pro eutanazii, LGBTQ ideologii, genderovou teorii, Velký reset, pandemickou frašku a využití rusko-ukrajinské krize k oslabení evropských národů a zakrytí hluboké státní zločiny.

Modleme se proto, aby ona, kterou uctíváme jako Sedes Sapientiæ, osvítila mysl soudců Nejvyššího soudu, inspirovala je k pocitům spravedlnosti tím, že je přiměje uznat posvátnost a nedotknutelnost života nenarozeného dítěte. A že Žena předpovězená v Genesis rozdrtí hlavu hada, prvního inspirátora strašlivého zločinu potratu.

12. května 2022
+ Carlo Maria Viganò, arcibiskup

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *