JUDr. Jiří Vyvadil: Porážka Ruska je nemyslitelná

Rusko je stíháno, ze strany západních mainstreamových politiků i médií pohrdavými poznámkami o blížícím se pádu, tu ekonomickém, jindy vojenském. Nuže, tyto úvahy jsou zcela mimo mísu.

40 zemí, z toho všech 7 spadajících z hlediska Západu mezi ty nejbohatší a vojensky nejschopnější stojí v jednom šiku proti Rusku. Celé NATO a celá EU a podporují všemi prostředky Ukrajinu. A Rusko odolává. Která jiná země světa by tento tlak vydržela? Neexistuje. A ti blouznivci počínaje Bidenem, přes Scholze a konče naším Fialou sní o totální porážce Ruska… Nemůže prohrát země, která má tolik vnitřní síly bojovat proti nejbohatší půlce světa.

Význam Ruska neskutečně narostl a v očích nezápadních států se stalo symbolem boje proti západnímu imperialismu minulému i inovovanému kolonialismu.

Značná část Latinské Ameriky, jejich největší země Brazílie či Mexiko, a samozřejmě i Venezuela a další vidí v Rusku (geopoliticky) a v Číně ekonomicky ty země, které je zbavují amerického ponižování a mnohaletého vměšování. Stejně tak Blízký Východ včetně ropných monarchií se odmítá zapojit do vojů proti Rusku. O Africe platí totéž.  A snad nejjasněji se odpor a samostatné uvažování ukazuje v Číně i Indii. Dokonce Čína a Indie tváří tvář imperialistickému tlaku USA i EU otupují vzájemné ostny a blíží se k sobě…

Pravda je taková: Rusko, proti kterému je nasměrován odpor celé Evropské unie i evropské části NATO stále je a bude rozhodující geopolitická supervelmoc Evropy.

Totální válka Západu proti Rusku může trvat třebas i roky a je téměř jisté, že na jejím konci Rusko vyhraje, tak jako vyhrálo II. světovou válku. Zato Evropská unie, která už po pouhých třech měsících začíná vykazovat znaky přirozené a logické vnitřní disharmonie, se  zakousla do většího sousta, než které může strávit.

Jejím původním a ušlechtilým cílem byl mír Evropě. Dnes je nositelkou války a nesmiřitelnosti a hlavně absurdním cílem porazit sice ekonomicky mnohem slabšího, ale z hlediska své vlastní energetiky rozhodujícího silového elementa Evropy – Ruska…

Každá válka je zlá. Ale tato válka pomůže objasnit, jak a kdo má vlastně v Evropě rozhodující pozici. A může a musí na delší čas ujasnit reálie. Na Evropskou unii to z hlediska geopolitické moci (nemluvme o ekonomické) rozhodně nevypadá.

Svět potřebuje vyváženost a její základem je i vyvážené rozložení sil mezi politickým Západem a politickým Východem. A za politický Východ Rusko těch 40 nejbohatších a vojensky nejsilnějších států světa zvládá výborně a ostatní se na to spoléhají. Prohrát nemůže. To je pojmově vyloučeno…

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *