Tomio Okamura k ukrajinským migrantům

Tomio Okamura po minulém týdnu, kdy při jeho vystoupení vláda opustila Sněmovnu, ještě přitlačil. Takže připomíná, že mnozí lidé na Ukrajině považují migranty za zrádce, zatímco tady jim chce Ondřej Kolář dávat občanství. A zmínil i takové, co si tu jezdí v mercedesech. Tomio Okamura se na facebooku vyjádřil k současné vládní politice a uvedl, že z nás vláda Petra Fialy dělá opravdové užitečné idioty.

Plně se prý naplňují jeho dříve vznesené obavy v souvislosti s Ukrajinci a neschopností Fialovy vlády. Za ty byl ještě před pár dny tvrdě napadán, ale dnes už začínají jeho varování veřejně vyslovovat dokonce i hejtmani.

Jako příklad uvádí vyjádření hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera, který včera prohlásil: „Zaznamenáváme, že už přicházejí lidé, kteří nejsou úplně zasažení válkou, na svém území mohou žít a nejsou ohrožení na životě.“ Dále pak uvedl, že mu celá situace ohledně rozmístění ukrajinských uprchlíků připomíná sociální turistiku a pokračoval: „Jsou případy, kdy se tu uprchlíci zaregistrují, vezmou si finanční pomoc a zmizí dál do Evropy, nebo se dokonce vracejí zpátky na Ukrajinu.“

Hejtman za ANO se pozastavil i nad tím, že mnozí uprchlíci neumějí číst, psát, dokonce ani použít obyčejný záchod a zapnout rychlovarnou konvici a varoval před tím, že očividně nikdy nepracovali a pracovat nebudou a že na každého takového uprchlíka bychom potřebovali jednoho pracovníka, který se o něj bude starat, a že na to prostě kapacity nemáme.

Okamurovi ale potvrzení jeho varování radost rozhodně nedělá. „Nekompetentní vláda Petra Fialy včetně zcela neschopného ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) nás všechny přichází doslova pěkně draho a měla by ihned podat demisi. Jen škodí naší republice a našim občanům a nepomáhá jim. Taková vláda je našim občanům k ničemu“, uzavírá opoziční předák.

Dodal, že podle vládní strategie Fialova kabinetu má naše republika brát ukrajinské migranty neomezeně a integrovat je. To nás podle Okamury stálo jen doposud již 54 miliard korun. Za naprosto neuvěřitelná pak považuje slova poslance TOP 09, že z uprchlíků se již zanedlouho stanou čeští občané, protože musíme smazat rozdíl mezi uprchlíky a českými občany.

Předseda SPD poukázal také na to, že na Ukrajině mnozí lidé považují emigranty za zrádce. K tomu citoval poradce prezidenta Zelenského Leščenka, podle kterého „z těch čtyř milionů, které odešly, byl jen asi milión v nějakém skutečném ohrožení. Někteří lidé odešli, protože zpanikařili. Někteří odešli, protože hledali záminku k odchodu“.

Do Víta Rakušana se pustil kvůli umístění ukrajinských Romů, kteří vzbuzují obavy. Ministr o jejich umístění veřejně mlčí. „Kdy konečně ministr Rakušan přestane zatajovat, do jakých konkrétních měst a obcí umístí velké skupiny až 1500 romských migrantů, které tady chce Fialova ‚ukrajinská‘ vláda nechat? Občané z celé republiky nám zděšeně píšou, jelikož nechtějí mít v blízkosti žádné nepřizpůsobivé lidi“, prozradil poslanec Okamura. Ani hnutí SPD podle něj další nepřizpůsobivé nechce.

Okamurovo hnutí uznává, že je třeba uprchlíkům pomáhat. Ovšem pouze přiměřeně a na nezbytně dlouhou dobu. A mělo by se to týkat pouze skutečných válečných uprchlíků, ne „ekonomických migrantů a boháčů v mercedesech“.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *