Paul Craig Roberts: PUTINOVA CHYBA

Vladimir Putin, prezident Ruska, je nejvíce démonizovanou osobou v západním světě od dob Usámy bin Ládina a Adolfa Hitlera. Hillary Clintonová říká, že Putin je „nový Hitler“. Americký prezident Biden říká, že Putin je příliš zlý na to, aby mu bylo dovoleno zůstat v úřadu.

Navzdory těmto tvrdým charakteristikám ruského vůdce se Kreml teprve nedávno vzdal vyjednávání o míru se Západem a s ukrajinskou loutkou Západu. Ve skutečnosti není jasné, zda Kreml nápis na zdi ještě viděl. V Rusku stále působí atlantističtí integracionisté a stále jsou ochotni vzdát se ruské suverenity a začlenit se na Západ. Zdá se, že Putin se nedokáže nebo nechce zbavit těch Rusů, kteří omezují ruskou zahraniční a hospodářskou politiku v zájmu Západu, píše v komentáři Paul Craig Roberts.


Pozn. Naší Pravdy: V plném souladu se slovy Paula Robertse rezonují i názory věhlasného ruského herce, scenáristy a filmového režiséra Nikity Michalkova. Pro ty, kdož se přátelí s ruštinou, máme naprosto výjimečný názor na věc v podání Michalkovova pořadu pod názvem Besogon TV ZDE. V tomto Michalkovově vystoupení z 29. dubna t.r. zaznělo, že v čele ruského státu stojí osoby, které působí dojmem zrádců ruského národa.


Putinova chyba je v tom, že je americkým univerzitním liberálem z roku 1950, věří v mezinárodní právo, ve vzájemný respekt a spolupráci, při řešení konfliktů s diplomacií.   Putin a Rusko mají potíže, protože Putin nadále věří v morální chování, když Západ dal jasně najevo, že jedinou hodnotou je hegemonie USA.

Kdyby byl Putin skutečně Novým Hitlerem, neexistovala by Ukrajina, ani Evropa a pravděpodobně ani USA.

Putinova historie přijímání západních provokací zabránila Armagedonu, zatímco nás k němu přivedla. Mimořádná pomalost Kremlu rozpoznat hrozbu a podniknout jakékoli kroky, aby s hrozbou cokoliv udělal, naučila Washington a jeho loutky, že Rusko nemá žádné červené linie.

V důsledku toho bylo mnoho překročeno. Rusko si stěžuje, ale dělá málo nebo nic. Výsledkem je, že Západ odmítá ruská varování před jadernou válkou jako pouhý výstřelek.

Západ už nebere Rusko vážně. I malinké, vojensky impotentní státy, neváhají Rusko urážet a provokovat.

Omezená a pomalá ruská intervence na východní Ukrajině umožnila celému Západu zapojit se do války zasláním zbraní na Ukrajinu, poskytnutím zpravodajských informací Ukrajině pro útok na ruské síly, spoluprací se sankcemi Washingtonu, tak kontrolují válečný příběh v zájmu Ukrajiny. Nemůže být pochyb o tom, že USA a NATO jsou bojovníky ve válce proti Rusku.

Přes varování Rusko tuto skutečnost nadále vojensky ignoruje. Jak dlouho to může pokračovat?

Hrozí nám jaderná válka ne kvůli ruské agresi, ale kvůli omezeným a slabým ruským reakcím na extrémní provokace. Západ z Putinova staromódního liberalismu vyvodil, že Rusko je slabé a lze ho přetlačit.

Je to tento závěr, který vyústí v jadernou válku, pokud se Rusové nevzdají Západu a nestanou se další loutkou jako Německo, Francie a Velká Británie.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *