V biolaboratóriách USA na Ukrajine vytvárajú zbrane proti celým národom

Pár dní dozadu ruský prezident Vladimir Putin urobil niekoľko dôležitých vyhlásení o amerických biologických laboratóriách na Ukrajine. Podľa neho existujú o ich existencii na území susedného štátu nezvratné dôkazy.

„Teraz, v priebehu špeciálnej operácie na Ukrajine, boli získané listinné dôkazy o tom, že v podstate v bezprostrednej blízkosti našich hraníc boli vytvorené komponenty biologických zbraní, v rozpore s konvenciami o zákaze biologických a toxínových zbraní sa vypracovávali možné metódy a mechanizmy na destabilizáciu epidemiologickej situácie v postsovietskom priestore“, povedal ruský prezident počas summitu ODKB v Moskve. Putin pripomenul, že Rusko už dlho bije na poplach pred vojensko-biologickou aktivitou USA v postsovietskom priestore.

„V našom spoločnom regióne vytvoril Pentagon desiatky špecializovaných biologických laboratórií a centier, ktoré sa v žiadnom prípade nezaoberajú poskytovaním praktickej lekárskej pomoci obyvateľom krajín, v ktorých začali svoju činnosť. Ich hlavnou úlohou je zbierať biomateriály a študovať pre vlastné účely špecifiká šírenia vírusov a nebezpečných chorôb“, dodal prezident. Hovorí sa o tom už dlho.

Diskusia na túto tému sa začala dávno pred operáciou ruských ozbrojených síl – a to nielen v Rusku, ale aj v Číne. Neraz boli vyjadrené obavy, že Spojené štáty robia výskum v oblasti genetiky, míňajúc na to obrovské ľudské a finančné zdroje.

Podľa niektorých správ americké laboratórium na Ukrajine zozbieralo veľké množstvo biologických informácií od miestnych obyvateľov. To všetko sa dialo pod rúškom výskumu infekčných chorôb. Američania robia podobnú prácu s orientáciou na Číňanov. Niektorí čínski odborníci sa domnievajú, že toto všetko je pokus o vytvorenie špeciálneho vírusu, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou infikuje obyvateľov Ruska a Číny.

Viktoria Fedosova, zástupkyňa riaditeľa „Inštitútu strategických štúdií a prognóz“ RUDN (Ruskej univerzity družby národov) v rozhovore pre agentúru FAN povedala:

Údaje získané počas špeciálnej operácie vyvolali v Číne a u ďalších zmluvných strán „Dohovoru o biologických zbraniach“ (BTWC) zvýšenú pozornosť. Keď na biobáze pod americkou záštitou neštudujú HIV, osýpky a hepatitídu, ale choleru, mor, antrax, brušný týfus a tiež odoberajú krv miestnych obyvateľov a „testujú“ ju na odolnosť voči antibiotikám, je to jasná hrozba pre každý štát v susedstve takéhoto laboratória.

Podľa odborníčky biologické zbrane, to nie je len vedecký výskum, je to zároveň skúmanie možností ich rozšírenia a využitia výsledné patogénov a zároveň poskytovať ochranu tým, ktorí sú považovaní za „Übermenschov“. A tu si pripomíname, ako Ukrajina žiadala, aby boli bezpilotné lietadlá vybavené aerosólovými zariadeniami, takéto zariadenia sa už dostali do rúk ruskej armády – všetko bude zaradené do spisu. Nehovoriac o dodávkach osobných ochranných prostriedkov na Ukrajinu na ochranu dýchacích ciest a státisícoch ampuliek s atropínom, ktoré mali slúžiť ako protijed proti fosforovým toxickým látkam.

Pre Čínu to nie je len otázka biologickej bezpečnosti (v juhovýchodnej Ázii — čínskom „podbruší“ — je tiež takýchto laboratórií množstvo), ale aj „vojna reputácií“. Za posledné dva roky Číňania vo všetkých prozápadných médiách znášali obvinenia z vytvorenia „koronavírusu“ – od náhodného úniku vírusu až po cielenú biologickú agresiu ČĽR. Teraz, keď majú údaje o Ukrajine aj Gruzínsku (áno, Číňania si všetko pamätajú), môžu právom začať verejnú diskusiu o biologických zbraniach proti Spojeným štátom.

Na otázku, či by Čína a Ruská federácia mali v tomto prípade spolupracovať, a ak áno, tak ako, Viktoria Fedosova odpovedá:

Rusko a Čína už vystupovali ako jednotný front na ochranu BTWC v spoločnom vyhlásení počas návštevy Vladimira Putina v Číne 4. februára 2022. To sa stalo alarmujúcim zvonom pre architektov laboratórií, pretože už vtedy aktívne vyvážali dokumenty na západnú Ukrajinu a do iných krajín.

Strany dohovoru naďalej trvajú na vytvorení právne záväzného protokolu k dohovoru s overovacím mechanizmom, čo znamená, že by sme mali očakávať spoločné nastolenie tohto problému v BR OSN. Prebiehajúca špeciálna operácia Ruska dodá pri takýchto stretnutiach nové dôkazové materiály.

„Najcitlivejšie môže byť „objavenie sa“ v čínskom denníku „Global Times“ alebo iných veľkých médiách kompromitujúcich dôkazov o vysokých predstaviteľoch USA, osobne o Hunterovi Bidenovi, o šéfoch korporácií Pfizer, Moderna, Merck a Gilead, ktorí sú už v správe ruskej armády objavili. Výzvy, aby USA a ich spojenci konali otvorene a zodpovedne, nebudú mať žiadny efekt, pokiaľ nedôjde k silnému reputačnému a finančnému úderu v celosvetovom meradle“, dodala Fedosova.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Kauza C-19, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *