JUDr. Jiří Vyvadil: Fialo, Stříži, budete stíhat Kissingera, Sachse či Schrödera?

Téma trestní represe a udavačství těch, kteří nezastávají stejné názoru na Ukrajinu, už trochu opadlo a ani já bych ho neoživoval, kdyby se mi osobně nezaktualizovalo v předvolání na příští úterý k podání vysvětlení za výrok, že nechci komentovat co se dělo, v nějaké na ukrajinské Buči, kdy údajně Rusové zavraždili desítky nebo já nevím kolik Ukrajinců.

I pravil jsem, že Ukrajincům od euromajdanu nevěřím ani nos mezi očima. A nevidím důvod tento svůj závěr měnit. Vzpomínám na sestřelený Boeing nad Ukrajinou, který údajně měli sestřelit Rusové, ale jehož sestřelení do dnešních dnů nebyl hodnověrně potvrzen. Stejně tak vzpomínám na samotný masakr během euromajdanu, kdy podle mnohých důkazů speciální jednotky zabijáků zajistil Saakašvili tak, aby střelbou do demonstrantů vytvořili záminku k odstranění Janukovyče. A povedlo. Tyhle programové faky se Ukrajinců vždycky dařily… Mimochodem, neobávám se trestního stíhání, protože i ve Wikipedii se hovoří korektně toliko o údajném zásahu Rusů, když jinak si dovedu představit, jak se tam ty mrtvoly dostaly.

A protože jsem trestní právník, vždy si kladu jednoduchou zásadu trestního procesu: cui bono – Kdo měl z činu prospěch? A tak jako kdysi z pádu Boeingu mohla mít zájem jenom Ukrajina, aby proti Rusku vybičovala nenávistnou kampaň, což se jí dokonale podařilo a Západ bez důkazů nasolil Rusku další sankce. I nyní krásně svázané mrtvoly nepochybně Ukrajinců, úhledně poházené pro vděčné záběry videokamer, úspěšně působily před jako vždy herecky bravurně vypointovaným vystoupením Zelenského pro jedno z prvních vystoupení pro Radu Evropy… Úspěch byl vynikající. Inu cui bono?

Podstatné pro aktuální situaci je něco jiného:

To, čím si někteří z nás byli od počátku jisti, to jest, že totální válka Západu proti Rusku, nemůže skončit vítězstvím Západu, ale obrátí se proti Západu samému, Připusťme, že na chvíli nás zastrašili, a budou se snažit nás zastrašit znovu, podle zásady „Myslet jinak než si myslí vláda“ je trestné…

Bohudík, my bojovníci proti mainstreamu se konečně rádi můžeme dovolávat jiného Západu, než je ten ukrajinský naší vlády.

Když se bývalý kancléř Gerhard Schröder před mnoha lety plně postavil proti válce v Iráku, zatímco Česko prostřednictvím Havla se zapojilo do tzv. koalice ochotných, s radostným přikyvováním Alexandra Vondry, a jistě i dnešního premiéra Fialy, měl samozřejmě pravdu (tedy ten Schröder, ne rusofóbové Vondra či Fiala). Byla to jedna z nejodpornějších válek, trvala osm let, bylo zavražděno půl miliónu osob a na víc přerostla na dalších 6 let v občanskou válku, jež vyústila ve vznik Islámského státu. Dnes Schröder řekl jinou prostou pravdu, že se objektivně během dalších let většina Západu neobejde bez ruského plynu a nafty a tupí proukrajinští politici způsobili virvál.

Ale samozřejmě, že má pravdu. A mimochodem, v brilantním rozhovoru dnes vyšlým v Parlamentních listech nejen tuto prostičkou pravdu, ale mnohem další závěry o katastrofickém dopadu neuvážených sankčních kroků Západu na celý svět podrobně rozebral jistě brilantní světový ekonom Jefrey Sachs. Ten jeho příspěvek podrobně převzaly dnešní Parlamentní listy a co věta, to naprostý nesouhlas s českou proukrajinskou vládou Podobně Henry Kissinger, největší znalec historie Evropy konstatoval, že nelze vypustit z Evropy zemi, která po čtyři století spoluutvářela její dějiny čili Rusko.

Bohudík, dnešní proukrajinská západní rusofóbie už dnes začíná pokulhávat a je jisté, že jejím koncem bude tragický ekonomický i geopolitický propad proukrajinského Západu. Pomalu a systematicky pokračují boje na Ukrajině a mnozí vojenští analytici nepochybují o tom, že Rusko vyhraje, a myslí-li si totéž Američané Sachs či Kissinger a jasně to vyjadřují, bylo by už drzostí této proukrajinské vlády někoho kvůli stejnému názoru stíhat.

Petr Fiala razil heslo zpět na Západ. Ale ten jeho Západ leží b rusofóbické Ukrajině, Polsku či Pobaltí. To není Západ pro nás. Kvůli tomu jsme v listopadu 1989 necinkali klíči.

Znovu si zopakujme. Ta totální válka Západu proti Rusku trvá pouhé tři měsíce a už se Západ hroutí. Vláda Petra Fialy vsadila vše na tuto válku a vše nasvědčuje, že bude patřit mezi její poražené. Bohužel chce stáhnout s sebou celou zemi. A tomu se musíme postavit…

Asi tak.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kauza Ukrajina, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *