JUDr. Jiří Vyvadil: Rusko porazilo Napoleona i Hitlera a zřejmě porazí i dnešní Západ

Začněme tím, že není povinností občana slepě poslouchat jakoukoliv vládu…, zejména ne vládu, která to vede od deseti k pěti a zařadila naši zemi mezi země s největším nárůstem cen benzínu i nafty, elektřiny i inflace v Evropské unii.

Michail Illarionovič Kutuzov (16. září 1747 Petrohrad – 28. dubna 1813 Bolesławiec, Slezsko, Polsko) byl ruský vojevůdce z období napoleonských válek. ▬ Na počest maršála Kutuzova byl roku 1942 v SSSR zaveden Řád Kutuzova. Za druhé světové války po německém neúspěchu v bitvě u Kurska (červenec 1943) následovala ruská ofenziva s názvem operace Kutuzov. Cílem bylo zničení německých uskupení u Orla a Brjanska a prolomení fronty v těchto oblastech.

O co méně rozumí Fialova vláda ekonomii, o to lépe se jí podařilo udělat z české společnosti stádo ovcí, které se nadšeně po boku Poláků a národů Pobaltí většinově podrobili davové psychóze válce proti Rusku. Co s tím? Liberální demokracie je na davových psychózách založena, absolutními jedničkami jsou v tomto Američané už od mccarthismu, kteří zavedli boj proti komunistům, skutečným či domnělým a odnesli to třeba Charlie Chaplin i náš Jiří Voskovec. Před dvěma roky odstartovalo hnutí Black Lives Matter, které převrátilo Ameriku naruby a kdo mohl, klekal před černochy a díky tomu Biden, který klekal rád a často vyhrál volby. Dnes jeho strana zřejmě projede podzimní volby a on sám bude s vysokou pravděpodobností vyměněn v Bílém domě, ať již znovu Trumpem či například guvernérem de Santisem.

A mimochodem. Kdyby Trump zůstal prezidentem, zcela jistě by tento v podstatě celosvětový konflikt nenastal. Trump by se s Putinem domluvil, zejména když je zřejmé, že Ukrajina nikdy nebude členem NATO, jak si Putin přál, kteroužto instituci pokládal Trump za relikt studené války a pokud jde o Donbas a Luhansko, stačilo splnit minské dohody.

Nuže, Biden odstartoval novou davovou psychózu v podobě totální války proti Rusku, která se velmi silně ujala.

Tento konflikt na rozdíl od války Američanů a Britů v Iráku, která nelegitimní a nelegální trvala osm let a bylo v ní zavražděno a umučeno přes půl miliónu lidí a která přešla v občanskou válku trvající dalších let, která vyústila ve vznik Islámského státu.

Mimochodem nevzpomínám si, že by kdykoliv byly v ČT relace o zvěrstvech Američanů a Britů a že by někdo si dovolil hovořit o válečných zločinech, jako že tam rostly jako houby po dešti téměř tovární výrobou.

Za pouhé tři měsíce mohutných sankcí proti Rusku Západ zažívá strmou inflaci, raketový růst cen paliv i elektřiny a svět díky faktu, že nechce zmírnit sankce proti Rusku, i potravinovou krizi a africké země nedostatek obilí. A ruský rubl a obchodní bilance jsou ve skvělé, v historii dosud neznámé kondici.

Pozn. Naší Pravdy: V r. 1947 Stalin spustil ekonom. reformu v SSSR, která neměla v celé historii lidstva obdoby. V důsledku této reformy oddělil od r. 1950 veškerou ekonomiku SSSR od amer. dolaru a zavedl jako klíč. platidlo sovětský zlatý rubl. Výsledek? Na mezinár. valut. trhu posílil rubl ze 14 jednotek za USD na pouhé 4 jednotky, tedy 3½x!!! Aniž by jakkoli zvedl výrobu!!! Životní úroveň sovětského lidu v I. pol. 50. let rostla proto doslova překotným tempem! Obnova válkou zdecimované země jakbysmet! Bohužel, jen krátce, pouhé tři roky, tedy do Stalinovy smrti v březnu 1953. Pak zlatý rubl zásluhou Chruščovova vedení byl zrušen a směnný kurs rubl vs dolar spadl na původní úroveň. A pohádce byl konec.

Bude hladomor v Africe. Asi bude. Ale marně západní premiéři včera fňukali, že Afrika nespravedlivě viní Evropu a nikoliv Rusko. A koho proboha jiného?

Ta válka být fakt nemusela, kdyby Západ nepodlehl megalomanské představě, že Rusko přece zamáčkne jako malinu. No nezamáčkl.

Včera EU vítězoslavně odstartovala embargo na ruskou ropu. Neřešme detaily. Jestli bude tato další sankční politika Ursula von der Leyen tak úspěšná, jako ty předchozí fáze, kolaps EU se dál prohloubí a Rusko bude pokračovat na své vítězné trajektologii.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Dějiny a současnost se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *