Setkání Bilderbergu se poprvé koná ve Washingtonu

Bilderberg je nejen sraz mocných, jako například WEF, ale také setkání, které je – na rozdíl od toho davoského – velmi přísně utajováno, přičemž na veřejnost se dostane jen velmi málo. Každopádně je jisté, že seznam účastníků setkání nám dává tušit, kdo bude patřit k budoucí „elitě“.

Například Angela Merkelová byla na srazech Bilderbergu celkem 5x předtím, než se stala kancléřkou, zatímco například její krajanka Ursula von der Leyenová byla na srazech hned 4 roky za sebou předtím, než byla jmenována šéfkou Evropské komise.

Jedno z nejvlivnějších setkání na světě se nyní koná ve Washingtonu, DC.

Více než 120 zástupců evropské a severoamerické elity z politiky, obchodu, velkých technologií, médií a vědy, se schází od 2. do 5. června na 68. setkání Bilderbergu, aby diskutovali o důležitých globálních otázkách.

Tajný summit globální elity se koná poprvé po třech letech kvůli plandemii. Summit má mnohem méně účastníků než jiné podobné summity – WEF nebo WHO, či právě probíhající klimatický summit.

Proto zde najdete účastníky zejména ze zemí, které mají globálně nějaký větší význam, z méně významných zemí se tam sice občas někdo také objeví, ale není to až tak obvyklé. Z ČR ani Slovenska tam letos nikdo není, Evropskou komisi na Bilderbergu zastupuje  Charles Michel.

Zajímavé je, že více zástupců mají na srazu i podobně velké či dokonce menší evropské země, jako Finsko, Švédsko nebo Rakousko. Ovšem účasten je také například generální ředitel společnosti Pfizer Bourla, šéf CIA, dále Henry Kissinger, ředitel NSC, viceprezident Facebooku, král Holandska a generální tajemník NATO. Ti a mnozí další se tajně setkávají za zavřenými dveřmi v DC. O srazu Bilderbergu samozřejmě neinformovala ani jedna velká mediální společnost.

Mezi klíčová témata letošních diskusí patří:

  • Geopolitické přeskupení
  • Výzvy NATO
  • Čína
  • Indo-pacifické přeskupení
  • Technologická konkurence mezi Čínou a USA
  • Rusko
  • Kontinuita vlády a ekonomiky
  • Narušení globálního finančního systému
  • Dezinformace
  • Energetická bezpečnost a udržitelnost
  • Zdraví po pandemii
  • Fragmentace demokratických společností
  • Obchod a deglobalizace
  • Ukrajina

Mezi další vlivné politiky a obchodní lídry, kteří se zúčastnili konference Bilderberg, patří bývalý americký prezident Bill Clinton, spoluzakladatel Microsoftu a očkovací fanatik Bill Gates a ředitelka Mezinárodního měnového fondu Christine Lagardeová.

Konference, kterou původně zahájila nizozemská královská rodina v roce 1954, je považována za genezi myšlenek sahajících od dohod o volném obchodu, jako je NAFTA, až po vytvoření Evropské unie.

Je však také předmětem kontroverze, protože seznam účastníků je velmi rozsáhlý a konference se nekoná veřejně. Tajné schůzky se konají podle pravidel Chatham House, která umožňují účastníkům používat a podávat zprávy o informacích, které si tam vyměnili, ale zakazují účastníkům odhalit zdroj.

Mnozí věří, že účastníci setkání budou vybráni, aby prosadili „nový světový řád“…

Všimněte si, že během asi 14 dnů probíhá hned několik vrcholných schůzek – sraz WEF v Davosu, sraz WHO v Ženevě, klimatický summit ve Stockholmu a sraz Bilderbergu ve Washingtonu (poslední dva zmíněné právě probíhají). Většina účastníků Bilderbergu se účastnila i summitu WEF v Davosu… Náhoda???

Slovanka

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *