Ing. Kateřina Konečná, předs. KSČM: Dopis prezidentu Ukrajiny, komikovi Zelenskému

Jsme odbory. Na Ukrajině bychom dávno neexistovali. Zakázali by nás. Dost možná by nás upálili, jako naše soudruhy v oděském Domě odborů.
 
Předsedkyně KSČM a poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná se na sociální síti vyjádřila k aktuálnímu tématu, kterým je válka na Ukrajině.

Dost možná by nás upalovali ti Vaši „bojovníci za demokracii“ jako tam. Jsme také z velké části komunisté. Dávno byste nás zakázali, napadali, vraždili. Jsme lidé – tedy nejsme s Vaší oligarchií a s jejími hnědými pluky kompatibilní. Vy jste arogantní, hrajete roli hrdiny, my Vaší arogancí pohrdáme, stejně tak nám páchne politická kultura Vaší země posledních desetiletí. Je to korupce a prostituce. Osobní i politická. Tu první potkáváme na kdejakém rohu ulice tady, tu druhou vidíme na televizních obrazovkách i v tisku.

Mluvíte hlasitě, ale co Vy vlastě reprezentujete?

Co jste vlastně dokázali? Váš politický systém, režim, který zastupujete, nedokázal vlastní děti naočkovat proti TBC ani proti zarděnkám. Zato jste celé generaci vymyli mozky antikomunismem. Prostí volí komika, za jehož nitky tahá oligarcha Kolomojskyj. Prostí se nechají obalamutit bojovníkem proti korupci, který je sám zkorumpovaný až do morku kosti. Co je to za politickou kulturu? Co je to za svobodu?

Jediný Váš výsledek vlád ukrajinské oligarchie, třídy boháčů, jejíž jste loutkou, je to, že lidé ve Vaší zemi nechtějí žít. Jediný výsledek Vašeho politického systému a jeho pokroucených hodnot je nárůst neonacismu a násilí v zemi, obrovská míra kriminality a korupce, prvenství v počtu nakažených HIV v Evropě i prvenství v počtu hereček v pornofilmech, které nám asi mají nahrazovat ruskou či sovětskou kinematografii, kterou nám Váš arogantní velvyslanec v Praze chce zakázat.

Nemáte být na co hrdý, nemáte důvod být arogantní. Zbídačili jste vlastní národ. Nespraví to ani velkohubé výkřiky herecké šmíry na sociálních sítích, ani poučování poslanců jiných zemí, které z té vlastní přece jen neudělali septik.

Jestliže za Petra Šelesta nebo Volodymyra Ščerbinského byla Ukrajina přes všechny problémy, nedostatky a komplikace výkladní skříní Sovětského svazu, za Vás je jen městem ruin. Antikomunismus zbídačil lidi, okradl je a obral o důstojnost. Víte, co je to kvalitativní rozdíl? Komunisté převzali Kyjev – město hrdinu – v troskách. Podívejte se na jeho bulváry, které mohla závidět i Paříž! Ty bulváry postavily ruce budovatelů 50. let.

Co zbylo po Vaší třídě? Leda svrab!

Chcete nás kvůli svému počínání zatáhnout do války. Do světové války. Přitom Váš režim pohrdá našimi oběťmi té poslední. Vy přepisujete dějiny, lžete o Volyni – a přes Vaše silácké řeči jedí Vaši lidé z talíře českých lidí, kteří se zločinů ukrajinských elit neúčastnili, kteří jsou nevinní. Češi neutlačovali národnostní menšiny, nepotřebovali si léčit komplexy zbožštěním kolaborantů, nebyli jsme nikdy agresivní, na cizí expanze jsme vždy jen dopláceli.

„My Češi, my pracující, děláme práci za Vás, řešíme Vaše problémy, doplácíme na ně. I díky Vám. Mlčte, nejste vítán!“ uvedla závěrem, ve svém příspěvku na sociální síti předsedkyně KSČM Kateřina Konečná s odkazem na Centrálu Odborového sdružení Čech, Moravy a Slezska.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *