Ljubov Stěpušova: Turné Kirijenka naznačilo plány Kremlu ve vztahu k osvobozovaným územím na Ukrajině

Návštěva Sergeje Kirijenka v Melitopolu, Chersonu a Berďansku vnesla světlo ohledně plánů Kremlu na územích osvobozených od nacistů.

Příznačná prohlášení po návštěvě Kirijenka

Sergej Kirijenko, který je zodpovědný za vnitřní politiku v administrativě prezidenta RF, byl tento týden na pracovní návštěvě v Berďansku, Chersonu a Melitopolu. Posléze místní vůdci učinili  symbolická prohlášení.

Sergej Kirijenko je zodpovědný za vnitřní politiku v administrativě prezidenta RF.

Vedoucí vojensko-civilní administrativy Chersonské oblasti Vladimír Saldo prohlásil, že obyvatelé celé Ukrajiny, nezávisle na místu registrace, nyní budou moci si zažádat o ruský občanský průkaz v Chersonské oblasti.

Podle jeho vyjádření mnozí lidé, kteří přijeli z jiných oblastí a nyní se nacházejí na území Chersonské oblasti, by chtěli získat ruský občanský průkaz. Do včerejška jsme odmítali přijímat dokumenty, ale odnynějška tato omezení padla, řekl Vladimír Saldo.

Vedoucí vojensko-civilní administrativy  a starostka Melitopolu Galina Danilčenková.

Vedoucí vojensko-civilní administrativy  Melitopolu Galina Danilčenková navštívila oddělení Federální migrační služby Melitopolu, kde předala úplný soubor dokumentů pro vybavení státního občanství Ruské federace. Sdělila, že město se začíná připravovat na referendum.

Tato slova potvrdil člen ústřední rady vojensko-civilní administrativy Záporožské oblasti Vladimír Rogov. Ujistil, že příprava k referendu bude trvat několik měsíců a proběhne ještě letos. Vladimír Rogov dodal, že první část občanských průkazů RF v oblasti byla vydána v Den Ruska, tedy 12. června. To svědčí o jistotě úředníků v tom, že RF Chersonskou a Záporožskou oblast neopustí.

Analogicky se vstupem Krymu

O návštěvě Kirijenka v Chersonu napsal na svém Telegram kanálu poslanec Státní dumy a koordinátor Jednotného Ruska pro mládežnickou politiku Igor Kasťukevič. Podle jeho slov prohlásil zástupce vedoucího AP, že zahrnutí regionu do struktury Ruska “bude plnohodnotné, analogicky se vstupem Krymu”.

Kirijenko, jak píše Kasťukevič, rovněž sdělil, že RF plánuje financovat z rozpočtu všechna zaměření činnosti, která byla dříve financována Ukrajinou. To se týká sociálních dávek, důchodů a výplat pracovníků rozpočtových organizací.

Krymský scénář čeká všechny původní ruské země na Ukrajině

11. května t.r. stálý zástupce Krymu při prezidentovi Ruska, vicepremiér krymské vlády Georgij Muradov prohlásil, že od nacionalistů osvobozená jižní území Ukrajiny vstoupí do struktury Ruska.

Podle jeho slov už Rusko více nedovolí pošlapávat základní práva našich krajanů, beztrestně střílet na ruskou zemi na pokyn Západu.

Prezident Vladimír Putin přislíbil před zahájením zvláštní operace uskutečnit na Ukrajině “opravdovou dekomunizaci”, tudíž navrátit Rusku bolševiky darované odvěké ruské země Ukrajinské SSR.

ZDROJ (překlad Naše Pravda)


Pozn. Naší Pravdy:

Autorka článku Ljubov Stěpušová neuvedla výchozí zdroj Putinova vystoupení k dekomunizaci Ukrajiny ze strany Ruska (ZDE). Navíc, autorka neuvedla odkaz na videovystoupení prezidenta RF V. Putina k tématu dekomunizace Ukrajiny ze strany Ruska ze dne 22.2.2022, tj. pouhé dva dny před zahájením voj. zásahu RF na Ukrajině. Naše Pravda tento nedostatek však napravuje:

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *