Bc. Jaroslav Bašta: Válkou na Ukrajině Velkému resetu vstříc?

Když jsem si pročítal komentáře po začátku války na Ukrajině, většina z nich optimisticky předpokládala, že se otevřely možnosti opustit směřování ke Green dealu, píše Jaroslav Bašta v komentáři pro První Zprávy. Protože padla hlavní náhrada jiných než obnovitelných (tedy občasných) zdrojů – zemní plyn z Ruské federace.

Většina komentátorů očekávala návrat k předchozímu fosilnímu a jadernému mixu, včetně uhlí. Tento týden Evropský parlament odhlasoval konec spalovacích motorů u nových aut už v roce 2035.

Za současné situace podobná usnesení zdánlivě vypadají anachronicky, protože válka přinesla nové zásadní problémy a odsunula snění o Zeleném údělu do říše pohádek. Když jsem se však zamyslel nad počínáním Evropské komise a české vlády, uvědomil jsem si, že Green deal představuje jen jeden z dílčích kroků ke konečnému cíli. Ten precizně popsal Klaus Schwab ve své knize Velký reset. Jde o báječný nový svět plný skromných lidí, kterým osobně nic nepatří a všechno mají pronajaté od moudré globální vlády. Davoský „vizionář“ nám prozradil, že cestu do zeleného ráje ukazuje Covid a lockdowny.

Klaus Schwab nám však neprozradil, jakým způsobem globalisté, jejichž jménem mluví, připraví přinejmenším celou evropskou střední třídu o všechen její majetek. Dnes už je to jasné. Válka na Ukrajině způsobí energetickou a potravinovou krizi, jejímž důsledkem bude neúnosné zdražení energií, jídla a pohonných hmot. Protože žijeme v humánní společnosti, globalisté nenechají lidi zmrznout ani umřít hladem. Bohatě bude stačit, když se nadosmrti zadluží a přijdou o všechno. Pak teprve vize Velkého resetu dává smysl.

U nás v České republice máme smůlu, že jsme si v loňských volbách zvolili vládu, která nehájí zájmy českých občanů, ale naplno prosazuje globalistickou agendu. Ne náhodou jejím prvním krokem byla faktická likvidace naší (byť jen částečné) potravinové soběstačnosti. Cílem je levný výkup zemědělských pozemků.  Stejným způsobem využijí vysoké ceny energií k následnému levnému nákupu nemovitostí. Možná se dokonce v rámci Evropské unie staneme takový zkušebním polygonem zvládnutí přechodu k zelené budoucnosti ve stylu Maova Velkého skoku vpřed.   

Funguje-li ještě pud národní a společenské sebezáchovy, Fialova vláda by neměla dlouho přežít začátek topné sezóny. Bez ohledu na to, jak válka na Ukrajině dopadne.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza C-19, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *