Donald Trump: USA jsou země úpadku

Není to již veliká země, je to země úpadku. Protiví se mi o tom mluvit. Je to země s nejvyšší inflací za 40 let, s nejvyššími cenami paliv v dějinách. Nikdy jsme neměli podobnou situaci v energetice. Nemáme již energetickou nezávislost, nejsme dominující stát, jak tomu bylo před pouhýma dvěma lety.

To řekl o víkendu bývalý americký prezident Donald Trump. Podle jeho vyjádření se dokonce Spojené státy staly předmětem posměchu.

Velmi skeptičtí jsou konečně  i obyčejní  Američané. CBS s odvoláním na vlastní průzkum informuje, že  81 % Američanů je přesvědčeno, že věci v zemi „jdou špatným směrem“. Obyvatelé USA jsou také nespokojeni se svými  ekonomickými problémy: podle minulého průzkumu CBS si více než polovina Američanů půjčuje peníze kvůli krizi na splacení účtů za nemocnice. Problémy vyvolává  také bezprecedentní růst cen pohonných hmot, který je v zemi, kde je doprava založená na soukromém automobilismu, již v zásadě děsivý. Sdělovací prostředky již přinesly svědectví, že lidé omezují  spotřebu jídla, aby ušetřili na benzín na cestu do zaměstnání.

Dlužno podotknout, že důvěře v administrativu Joe Bidena  nepřispívají i některé sporné okamžiky chování prezidenta. V poslední době opětovně klopýtal na schůzkách do letadla, spadl z kola nebo se na akcích choval nekoordinovaně, jakoby nevěděl, kde vlastně je.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *