Oskar Lafontaine: Scholz je buď Putinův idiot nebo Bidenův idiot

Během hodiny otázek v německém Bundestagu poslanec AfD řekl, že sankce proti Rusku jsou zbytečné, a vyzval ke zprovoznění plynovodu Nord Stream 2. Mainstreamový tisk oslavoval kancléře za „úspěšný protiútok“: „AfD je ruská strana“. Dlouho předtím komentátor Deutschlandfunku požadoval:

Řešením může být jedině: Osvoboďme se od amerického diktátu. Nekupujme špinavou frakovanou ropu a plyn. Pojďme otevřít stavidla Nord Stream 2. Sankce nezabránily ani nezastavily válku. Rusové a Američané mají prospěch ze sankcí, které nejvíce zasáhly nás, Západoevropany.

Podle logiky kancléře Olafa Scholze je Deutschlandfunk „hlasem Ruska“. A Oscar Lafontaine píše dále na facebooku:

Spolu s dalšími politiky již delší dobu upozorňuji na to, že sankce, o kterých rozhoduje spolková vláda, mají opačný účinek, než jakého mají dosáhnout. Protože ceny rostou, rubl válcuje. Putin si mne ruce, protože sankce plní jeho kasu. Plná prohlášení ministra pro deindustrializaci Habecka, že by mohl získat nové dodavatele energie, jako v případě kippingu před ministrem energetiky Kataru, jsou jenom plácáním.

Jaké je z toho ponaučení? Olaf Scholz je Putinův idiot. Nyní se mu tento „čestný titul“ líbit nebude. Možná bude šťastnější, když mu budeme říkat „Bidenův idiot“.

Němečtí politici tomu nechtějí rozumět, ačkoli američtí stratégové neustále tvrdí, že už 100 let je americká politika zaměřena na to, aby se německé technologie a ruské suroviny neslučovaly. Je to logické: deklarovaný cíl zůstat jedinou světovou velmocí vyžaduje oslabení nejen čínské či ruské, ale i německé a evropské ekonomiky, aby konkurence příliš nerostla. Aby to fungovalo, potřebujete politiky, kteří jsou dostatečně hloupí, aby neprokoukli tuto strategii a stali se nedobrovolnými pomocníky této politiky. V tomto ohledu byly USA ohromně úspěšné. Aby byl průmysl konkurenceschopný, potřebuje levnou energii. Politika USA byla úspěšná: Německá a evropská ekonomika bude výrazně oslabena ve své konkurenceschopnosti. Náš průmysl nyní platí za plyn mnohem vyšší cenu ve srovnání s ekonomikou USA .

Kancléře, který podporuje americké cíle oslabit německou a evropskou ekonomiku do této míry, lze bezpečně nazvat „Bidenovým idiotem“.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *