Chaos s migranty na hranici: Úředníci vyzývají guvernéra Texasu, aby vyhlásil invazi

Nejen Evropa, ale také USA zažívají takovou invazi, jako nikdy předtím. Problémy jsou samozřejmě i zde zejména u jižních hranic, kudy proudí statisíce cizinců. Jejich příchod má podobný efekt jako v jihoevropských „obohacovaných“ zemích, neboť také zde roste kriminalita a místní obyvatelstvo se tak cítí stále méně bezpečně.

Několik texaských pohraničních okresů je obsazeno migranty z Mexika. Nyní krajští úředníci žádají svého guvernéra, aby vyhlásil „invazi“ a deportoval ilegály. Uvolněné hraniční kontroly pod Bidenovou správou vedly za poslední dva roky ke zvýšené kriminalitě, znásilňování a vandalismu.

Nyní, kvůli pokračující krizi na hranicích, soudce okresu Kinney Tully Shahan v úterý (5. července) podepsal nouzovou deklaraci, ve které vyzval texaského guvernéra Grega Abbotta, aby situaci v Texasu prohlásil za „invazi“ a migranty okamžitě deportoval. Za vymáhání imigračního práva je odpovědná federální vláda. Kinney County, který leží na americko-mexické hranici, je jedním z horkých míst krize. Prohlášení ale podepsaly i další texaské kraje jako Terrell, Uvalde, Goliad, Burnet a Medina a další plánují jejich příkladu následovat.

Shahan vysvětluje, že podle texaské ústavy může guvernér ve stavu nouze povolat Národní gardu nebo jiné vojenské jednotky, aby potlačily nepokoje a odrazily invazi. Ve svém prohlášení cituje relevantní část ústavy: „Spojené státy zaručují každému státu v této unii republikánskou formu vlády a chrání každý z nich před invazí.“ (článek IV, odstavec 4) A: „Žádný stát nevstoupí bez souhlasu Kongresu do války, pokud nebyl skutečně napaden nebo pokud není v takovém bezprostředním nebezpečí, že ji nelze odkládat.“

Od nástupu Joea Bidena do úřadu v lednu 2021 zadržela policie na jižní hranici více než 3,2 miliónu nelegálních přistěhovalců. V prohlášení se uvádí: „Pokračující humanitární krize na texaské hranici je nepřijatelná. Je to bezpečnostní hrozba a humanitární katastrofa s ničivými následky pro obyvatele okresu Kinney a všechny Texasany.“

Jen v květnu policie na rančích zatkla 4 200 nelegálních Mexičanů: hranice okresu Kinney s Mexikem je dlouhá 16 mil, přičemž většinu z 1 400 čtverečních mil (asi 3 600 km²) tvoří odlehlé pozemky rančů.

Podle šerifa Roye Boyda z okresu Goliad jsou mezi zatčenými v jeho kraji četní vrazi, násilníci a pedofilové. Jedním z postižených je i soudkyně z okresu Terrel Dale Carruthersová, která vlastní ranč na hranici s Mexikem. Hraniční pás v Terrellu je dlouhý 91 mil (asi 146 km). Na tiskové konferenci řekla: „Skupiny ilegálních přistěhovalců přicházejí maskovaní. To ve vás vyvolává podezření. Nejsou tu, aby trhali květiny.“ Nedávno skupina ilegálních přistěhovalců unesla a znásilnila mladou ženu.

Soudkyně uvedla, že její okresní komisaři prohlášení schválí 11. července a očekává, že je Abbott brzy poté vyslyší. Guvernér však není povinen nic dělat, řekl Brent Smith, právník okresu Kinney, který se na přípravě prohlášení podílel. „Toto je v podstatě volání o pomoc guvernérovi. Pohraniční kraje, které tuto noční můru prožívají každý den, říkají, že je to invaze. Bez bezpečné hranice není stát ani národ. Dokud nebude hranice zabezpečena, nemusíme si dělat starosti s další legislativou“, řekl Smith. „Bylo by to jako přemýšlet o tom, jakou barvu by měl mít kuchyňský ubrus, když kolem vás hoří dům.“

Texasané také stále čekají na vyjádření generálního prokurátora Kena Paxtona k žádosti z 28. března od republikánského poslance Matta Krause. Kraus ve svém příspěvku na Facebooku napsal: „Bidenova administrativa se tváří v tvář mimořádné události v Texasu a dalších pohraničních státech ukázala natolik nekompetentní nebo nečinná, že to velmi dobře představuje porušení článku 4, oddílu 4 ústavy USA. Jako důvod, proč se Paxton k jeho žádosti zatím nevyjádřil, vidí politický tlak.

Dne 30. června také Nejvyšší soud USA rozhodnutím 5-4 zrušil politiku Trumpovy éry „Zůstaňte v Mexiku“, známou také jako Protokoly o ochraně migrantů, která blokovala tisíce migrantů ve vstupu do USA. Nelze vyloučit, že to problémy na hranicích ještě prohloubí.

Ostatně, Biden byl podvodně zvolen mimo jiné i proto, aby plnil plány globalistů. A jedním z nich je výměna obyvatel, což se netýká jen Evropy, kde je nyní invaze také na vzestupu, ale také USA.

Slovanka

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *