Paul Craig Roberts: Kreml nedokáže uniknout své klamné víře v dialog se Západem

Liberální mluvčí Kremlu tvrdí, že BRICS není náhradou za G20 (G20 je skupina největších ekonomik světa, představovaná ministry financí a guvernéry centrálních bank, tj. členy je 19 států a Jednotný vnitřní trh Evropské unie), čímž vyzvedává fórum západní politiky nad ruskou BRICS (BRICS je zkratkovité označení společného hospodářského uskupení Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Jižní Afriky).

Tím, že Rusko dodává svým nepřátelům z NATO svoji energii a tím jim pomáhá zásobovat se jí i do budoucna, zbavuje se své mocné zbraně, jíž je čas, který tito její nepřátelé potřebují k získání zdrojů energie z jiných zemí. Nemluvě už o tom, že tímto svým zásobováním nepřátel svou energií minimalizuje Rusko škody, které na ekonomiky NATO mají americké sankce.

Tím ovšem, že svoji energetickou zbraň nevyužívá, stává se Rusko též hlavní příčinou rozšíření konfliktu na Ukrajině. Je totiž bezprecedentním jevem, když země nalézající se ve válce, pomáhá svým nepřátelům zabíjet své vlastní vojáky. Ruská sebevražedná politika totiž provokuje další a další západní provokace.

Kreml říká, že válku nechce, ale jeho sebezničující politika k armagedonu vede. Kreml, projevující větší zájem o ochranu svých nepřátel z NATO než o životy svých vojáků, nebere Západ vážně, čímž se rozšíření války stává nevyhnutelným.

ZDROJ (překlad Mgr. Lubomír Man)

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Kauza Ukrajina, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *