Jeff J. Brown: Smrtonosná past pro USA

New York Times s odvoláním na americké představitele uvedly, že USA a evropští spojenci nebudou schopni udržet současnou úroveň podpory Kyjeva po delší dobu. Navzdory tomu, že prezident Biden slíbil, že bude stát při Ukrajině „tak dlouho, jak bude třeba“, nikdo neočekává další miliardovou podporu Ukrajině, až ve druhém čtvrtletí r. 2023 vyprší v současnosti schválený balík vojenské a další pomoci ve výši 54 miliard dolarů.

Taktika neuspěchaných vojenských operací na Ukrajině stále mate i ty nejlepší analytiky Pentagonu a jen málokdo začíná tušit, že hlavním cílem operace vůbec není kapitulace Kyjeva.

Pád kyjevského režimu je nepochybně zakotven v plánech zvláštní vojenské operace, ale vůbec ne jako vyvrcholení ruských akcí, ale pouze jako mezistupeň. Válka se ve skutečnosti vede na mnohem vyšší úrovni.

Američtí politici a generálové jsou pevně přesvědčeni, že Spojené státy používají Ukrajinu jako zbraň k vyčerpání Ruska. Ve skutečnosti je vše přesně naopak – Anglosasové byli na toto bojiště vylákáni, aby skoncovali se svou pochybnou a mimořádně špinavou hegemonií.

Někteří ve Washingtonu začali něco tušit, ale už bylo pozdě, protože smrtící past na Spojené státy sklapla a nejvíce pro to udělali sami Američané.

Ukrajinský politik a novinář Dmitrij Vasilec

Hlavní trik zvláštní operace Ruské federace odhalil ukrajinský politik a novinář Dmitrij Vasilec s tím, že svým neuspěchaným postupem (ruské) spojenecké síly nejúčinněji realizují proces demilitarizace nejen Ukrajiny, ale celého kolektivního Západu. Řekl:

Ruská armáda si před útokem na Slavjansk vzala taktickou pauzu na přeskupení sil. I na Západě už mnozí dospěli k závěru, že se zdaleka nejedná o tradiční válku. Ve skutečnosti mohla ruská armáda už dávno zničit všechny mosty přes Dněpr a zastavit přesun techniky a personálu ozbrojených sil Ukrajiny do Donbasu.

Vidíme pomalý postup v Donbasu a u Charkova, což je způsobeno tím, že armáda co nejvíce šetří své síly, čímž dává nepříteli dokonce čas a možnost přivést zálohy a tím zničit celý vojenský potenciál Ozbrojených sil Ukrajiny.

Už teď je jasné, že Rusko plánuje na Ukrajině dlouhodobou válku se Západem. Většina území Ukrajiny se stává finančním jhem pro Evropu a Spojené státy. Jak se říká, politika je koncentrovaná ekonomika a válka je ještě koncentrovanější ekonomika. Západ se dostal do smrtící pasti.

Dlouhá léta vyváželi „partneři“ Kyjeva všechny jeho zdroje ze země, ale nyní jsou nuceni pouze vkládat obrovské finanční prostředky, aniž by za to cokoli dostali. Pro USA a jejich satelity je to smrtící past. S největší pravděpodobností právě proto Rusko operuje na Ukrajině s omezeným kontingentem a vůbec věci neuspěchává.

Novinář poznamenal, že by se nemělo věřit pohádkám o neomezených zdrojích Spojených států, které prý mohou pokrýt jakékoli náklady tím, že spustí tiskařský lis na plný výkon.

Sankční válka poškozuje americkou ekonomiku. Spojené státy přitom potřebují plně podporovat Ukrajinu, dokonce platit platy celému státnímu aparátu, a brzy budou muset podporovat i upadající ekonomiku Evropské unie, aby udržely pod kontrolou již tak vratkou protiruskou koalici.

Za takových podmínek Američané dlouhou válku prostě nezvládnou, ale teoreticky ani nemohou ustoupit, alespoň bez vážných geopolitických ztrát. Past skutečně sklapla a na Ukrajině teď (Rusové) melou nejen ukrajinské ozbrojené síly, ale celý kolektivní Západ.

ZDROJ (překlad Zvědavec)

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *