Marek Řezanka: Tvrdý pohled do zrcadla

Vláda České republiky opět učinila krok, který přímo ohrožuje její bezpečnostní zájmy. V Praze dnes startuje konference ruské opozice, takzvané Fórum svobodných národů Ruska. Asi netřeba dodávat, jak na tento počin bude nahlížet stávající vedení Ruska. Ze strany české vlády se jedná o viditelný nepřátelský akt, který je pouze jedním ze střepů v mozaice dlouhodobé rusofobní linie pod patronací USA.

Představme si, že by Česká republika podpořila platformu nazvanou například „Proti americkému terorismu a vraždění ve světě“ a její náplní by bylo probrat, jak nově uspořádat Spojené státy americké, aby přestaly vést války, podporovat barevné revoluce a převraty všude po světě (což nedávno veřejně přiznal bývalý Trumpův poradce pro národní bezpečnost a bývalý velvyslanec USA při OSN John Bolton), a aby se zbavily své imperiální militantní povahy. Jaká by byla reakce ze strany USA, asi nemá cenu dlouze spekulovat.

Podnikat podobné provokace v době, kdy stále hrozí eskalace konfliktu na Ukrajině v celosvětový jaderný konflikt, je, eufemisticky řečeno, krajně nezodpovědné. Navíc si vláda Petra Fialy vyloženě koleduje, že ekonomické dopady její dlouhodobě diletantské a ostudné politiky na Českou republiku budou jedny z nejtěžších.

Názorně jsme se přesvědčili, že bez ruského zemního plynu se neobejdeme – a že není možné stále vyhazovat peníze našich občanů oknem na Ukrajinu, kde jsou stejně k ničemu.

Ministr zahraničí Bakalář (Jan Lipavský) zatím troubí do světa, jak Ukrajina musí za každou cenu vyhrát. Realita ale vypadá poněkud jinak. Podle hoaxů České televize měl padnout režim v Rusku, ekonomické sankce ho měly přivést ke krachu, a prezident Putin měl být vážně nemocen.

Po několika měsících hysterického utvrzování ve výše zmíněných hypotézách zde máme obrázek, kdy i CIA prohlašuje, že Vladimir Putin vypadá zdravě – a tak již jen Džamila Stehlíková vidí ve své pomyslné kouli symptomy vážné choroby (jen dosud nerozpoznala ty své). Ruský režim zůstává v plné síle, zatímco na Ukrajině dochází ke stíhání stovek příslušníků tajné policie – a šéf ukrajinské tajné služby Bakanov a generální prokurátorka Venediktova byli postaveni mimo službu. Zřejmě tedy pád jednoho režimu na spadnutí je (nemluvě o situaci několika vlád v zemích EU), jen to není ten ruský.   

Aby toho nebylo málo, evidentně dezorientovaný Joe Biden prohlásil, že má rakovinu. Patrně si v tu chvíli nevzpomněl ani na Covid, ani na Alzheimera.

Můžeme se přesvědčit o jednom: Co nám mainstreamová média vyprávějí o Rusku, v zásadě platí o USA a Evropské unii.

Pokud nám na našich životech jen trochu záleží, měli bychom se řídit heslem: Nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit Fialův kabinet.


Vrtění

Tloukli nám do hlav, jak že Rusko padne,
zatím se hroutí režim Ukrajiny.
Putin měl chořet – místo toho mládne,
zato Joe Biden je den ze dne jiný.

Joe Biden tvrdí, že má rakovinu,
na převraty pak Bolton zavzpomíná.
Evropa trne, že má málo plynu,
a někde vzadu usmívá se Čína.

Mainstream nám stále – z posledního – mele,
jak Rusko padá – Evropě je skvěle,
a jak že Západ Východ rozdrtí.

Bohužel jsou ti, kteří v toto věří.
Polsko si brousí zuby na večeři,
na níž chce slupnout zemi po smrti.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *