Ukrajinka se vysmívá německým daňovým plátcům, zejména těm z Ruska

Je všeobecně známo, že velmi štědrých dávek, které mnohé evropské země nabízejí, využívají poměrně houfně i občané západního cípu Ukrajiny, kde se vcelku nic neděje. Dokonce se po celé Evropě již nahlas hovoří o případech, kdy se Ukrajinci pouze nahlásí jako uprchlíci a poté se vrátí domů, kde si užívají štědrých dávek. Stejně tak této možnosti využívají ukrajinští milionáři, kteří se v Evropě objevují v luxusních autech.

Co si pak myslí o občanech, kteří jim na tyto dávky přispívají, řekla jistá Ukrajinka, která si zažádala o dávky v Německu…

Toto video (zvuk zapněte pod oknem videa vpravo dole – ikona s přeškrtnutým reproduktorem) už naštvalo v Německu mnoho lidí: Ukrajinka vysvětluje, jak mohou uprchlíci v Německu získat několik tisíc eur – kromě bydlení a sociálních dávek.

Ve skutečnosti to vypadá jako instrukce k tomu, jak oškubat stát. Video dokonce hrdě představuje vyplacenou částku. Ale to není všechno: Na konci klipu se Ukrajinka také vysmívá daňovým poplatníkům – zejména těm z Ruska, kteří žijí a pracují v Německu. S polibkem „děkuje“ za jejich peníze z daní…

Především občané s nižšími příjmy jsou podle obvinění některých komentátorů doslova vtaženi do debaty, neboť jim vadí, že oni sami si žijí hůře, i když v Německu celý život žijí a pracují. Konkrétně je video o pomoci na počáteční vybavení bytu. Kromě nejdůležitějšího nábytku to zahrnuje také například nádobí nebo potřebné domácí spotřebiče.

Ve skutečnosti úřad práce v Německu platí nejen  běžné dávky – sazbu Hartz IV nebo sazbu sociální pomoci, ale také platí za počáteční vybavení bytu, nájemné a náklady na vytápění – ale ne náklady na elektřinu. Úřad hradí příspěvky na zákonné zdravotní pojištění a spoluúčast pro děti a mládež, jako jsou klubové příspěvky, náklady na oběd a cestovní náklady. Existují také další dávky pro rodiče samoživitele.

Slovanka

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *