Austrálie hlásí teplotní rekordy, mrzne i tam, kde to není obvyklé

Povšimněte si, jak se nás nyní klimaalarmisté snaží přesvědčit na základě letního horka o tom, že je horko v důsledku globálního oteplování. Jenže neznamená slovo „globální“ celou planetu? Nemělo by tedy k údajnému oteplování docházet úplně všude?

Již nedávno padla zmínka o nezvykle studené zimě v Austrálii. Ale nejen tam, také na dalších místech jižní polokoule je letos nezvykle studená zima. A jak se zdá, tak zima nabrala na obrátkách, protože nedávno hlásili i mrazivé rekordy.

Zatímco establishmentová média bubnují na poplach hororovými titulky o vlnách veder s „extrémním horkem“, nyní přicházejí další chladivé zprávy z jižní polokoule. Mrazivé rekordy byly naměřeny jak v Austrálii, tak na Antarktidě.

Podle generálního tajemníka OSN Antonia Guterrese lidstvo směřuje ke „kolektivní sebevraždě“ zaviněné globálním oteplováním. Věří, že důvodem tohoto údajného oteplování jsou fosilní emise.

Informace o klimatu nyní vyžadují zdravý rozum v debatě. Je totiž třeba poukázat na to, že za posledních 19 let v Anglii – kde bylo v posledních dnech překonáno několik teplotních rekordů – zemřelo 80krát více lidí na podchlazení než na horko. Také globálně zemře každý rok 10krát více lidí na chlad než na teplo. Statistiky jsou uvedeny v The Lancet.

Na letišti v Hillstonu v Austrálii byl 15. července naměřen nový studený rekord, hlásí australské úřady . Mínus 6 stupňů Celsia bylo pro místní obyvatelstvo něco zcela nezvyklého a předpověď na nadcházející měsíce ukazuje pokračující chladné počasí ve velkých částech Austrálie.

„Tak studený začátek zimy jsme nezažili na většině území jihovýchodní Austrálie po celá desetiletí,“ říká Ben Domensino, meteorolog z Weatherzone pro The Guardian.

Tasmánie, foceno 18.7.2022

Tasmánie, foceno 18.7.2022

Z Tasmánie hlásí sníh a mrazivé teploty, které se udrží po celý týden. Studená fronta by se měla přesouvat na sever přes jižní pevninu Austrálie, píše The Guardian.

Stejně tak je hlášeno chladnější klima kolem jižního pólu. Za posledních 40 let klesla teplota o -0,22 stupně za dekádu. Měřicí stanice na jižním pólu vytvořila loni v zimě nový studený rekord, informoval LiveScience loni v říjnu. Studená zima má podle předpovědí pokračovat i v srpnu.

Země se podle některých klimatologů nachází v tzv. meziledové době. To znamená interval teplejší globální střední teploty, který trvá tisíce let a odděluje dvě doby ledové. Oteplování začalo již asi před 12 000 lety a svého vrcholu dosáhlo před 6 000 až 8 000 lety. To bylo doprovázeno chladnějším klimatem až do konce 19. století, kdy začala industrializace moderní éry a tento trend se zvrátil. Od té doby se globální průměrná teplota zvýšila o něco málo přes 1 stupeň.

Jižní oceán je dnes o 1 až 2 stupně chladnější než kdykoli za posledních 10 000 let. Ochlazení nadále pokračuje, jak uvádí výzkum publikovaný v Nature i ScienceDirect.

Slovanka

Příspěvek byl publikován v rubrice Kauza glob. oteplování. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: Austrálie hlásí teplotní rekordy, mrzne i tam, kde to není obvyklé

  1. Awesome! Its in fact amazing article, I have got much clear idea regarding from
    this paragraph.

  2. admin napsal:

    Уважаемые австралийские друзья!

    Большое вам всем за ваши тёплые слова, тем более, если они из далёкой страны. Все вы знаете, что СМИ в течение особенно последних лет невероятно врут, буквально калечат правду, взять бы темы а-ля потепление климата или недавний казус C-19, так что роль нас, никем неоплачиваемых сайтов, подходящие сведения направлять в нужное русло, чтобы вопреки всему донести истину до читателей.

    ПРИПИСКА
    Распространять истнину в наши дни, это важнейшая цель.

  3. Miles Palmer napsal:

    Great information shared.. really enjoyed reading this post thank you author for sharing this post .. appreciated

  4. Chana Walsh napsal:

    Very well presented. Every quote was awesome and thanks for sharing the content. Keep sharing and keep motivating others.

  5. Zoey Glass napsal:

    Nice post. I learn something totally new and challenging on websites

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *