Tajemství Sillicon Valley: co technologické firmy nechtějí, abyste věděli

Silicon Valley je nyní centrem globálního průmyslu, který mění ekonomiku, utváří náš politický diskurz a mění samotnou podstatu naší společnosti. Objevte temná tajemství, která se skrývají za skutečnou historií Silicon Valley a velkých technologických gigantů.

Silicon Valley, ležící v jižní části Sanfranciského zálivu v severní Kalifornii, není jen zeměpisnou polohou. Je to myšlenka. Vyjadřuje touhu digitalizovat informace a ukládat je do databáze. A nyní se ukazuje, že výsledkem této digitalizace je svět bez soukromí. Kde naše schopnost veřejné debaty podléhá rozmarům technologických miliardářů. Kde neexistuje svoboda a nikdo není mimo dosah Velkého bratra. Podle mnohých měli zpravodajské agentury jen štěstí, když se snažili zachytit a uložit každý detail našeho života. Je to jen náhoda, že mají nyní dostatek informací, aby sledovali naše pohyby, odposlouchávali naše hovory, mapovali naše sociální sítě a předvídali naše budoucí plány. Jako by k tomu vedl pouhý sled náhodných událostí.

Ale lidé netuší, že Silicon Valley má zvláštní historii, která vysvětluje, jak jsme se do této situace dostali a vypovídá o budoucnosti, do které kráčíme. O totálním dohledu a kontrole ze strany technologických miliardářů a jejich sponzorů. Toto jsou „Tajemství Silicon Valley. Co velké technologické firmy nechtějí, abyste věděli.“

Více v česky namluveném videu:

ZDROJ (překlad: David Formánek & Otevři svou mysl)

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *