Doc. Ing. Miroslav Ševčík, CSc.: Čeká nás velmi těžké období zásluhou nesmyslné a destruktivní politiky EU

K tomu přispěli kovidismus, Green deal a Válka na Ukrajině, říka o alarmující ekonomické situaci děkan národohospodářské fakulty VŠE doc. Ševčík.

Profesor Jaroslav Turánek o alarmující ekonomické situaci v rozhovoru s ekonomem, děkanem NF Vysoké školy ekonomické v Praze, doc. Ing. Miroslavem Ševčíkem, CSc. „U nás se říká, že je hlupý, navedený, nebo zaplacený. Já si myslím, že je to kombinace všeho trojího v případě většiny“, říká na adresu současných politických špiček ekonom doc. Ing. Miroslav Ševčík, CSc., host profesora Jaroslava Turánka v druhém dílu pořadu Na rovinu s profesorem. Tématem pořadu je současná alarmující ekonomická situace a oba pánové nešetří bystrými postřehy a kritikou na adresu původců přicházející krize. Docent Ševčík řekl, že inflace není jediným současným problémem:

Nutno podotknout, že každá domácnost má individuální míru inflace a u některých to už teď může být 30 %. Narušené jsou i dodavatelsko-odběratelské vztahy, což bylo podle něj do značné míry globálně způsobeno nesmyslnými lockdowny a kovidismem a tím, jak během pandemie selhali politici, ale i například média. Jen kovidové restrikce stály českou ekonomiku min. 700 miliard Kč.

„Je načase si uvědomit, že to nebude platit Fiala, Stanjura nebo ta paní, která si hraje na ministryni obrany, to budeme platit my všichni“, apeluje Ševčík.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Ekonomika, Kauza C-19, Rozhovory se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: Doc. Ing. Miroslav Ševčík, CSc.: Čeká nás velmi těžké období zásluhou nesmyslné a destruktivní politiky EU

  1. Eva Fenklová napsal:

    Pan Ševčík je zejména slušný člověk, těch moc není, zdravím Vás a ať se daří.

  2. Ing. Ladislav Havránek napsal:

    Dobrý den,
    pane docente. Nechci pochlebovat, ale vážím si Vás za názory (selský rozum) a pořádání atletického mítinku na Dukle (jsme atletická rodina).
    Jako důchodce, 67 let, mám nyní neskutečné problémy s ČEZem, který mi za uplynulý rok zaslal za el. energii faktury ve výši několika set tisíc Kč. Mohu doložit. Historie je následující:

    1) Byl jsem odběratelem ČEZu a oslovila mne BE. Musel jsem dodržet výpovědní lhůtu 1 rok a přešel k BE.
    2) U BE jsem lacinější energii odebíral 3 týdny a Písařík vyhlásil krach. Spadl jsem do režimu DPI. ČEZ mi pak vystavil faktury s cenou 12 Kč/kWh. Reklamoval jsem jim to a chtěl vědět, jaký na 1 kWh má ČEZ zisk? Odpověď jsem nedostal. NKÚ to odmítl prošetřit!
    3) A nyní se ze mne ČEZ u 1 odběru snaží dostat nezdůvodněný doplatek pochybnou inkasní firmou ze severní Moravy? Nevím, zda to zmrdům z ČEZu zaplatím, nebo půjdu do soudního sporu?

    Závěr:
    Vůbec nechápu chování a jednání vlastizrádce Babiše a jeho poskoků v minulých letech. A hlavně nechápu jeho drzost, kandidovat na prezidenta!
    Stejně tak nechápu, že současná Fialova vláda v těch zvěrstvech pokračuje?!
    Dělá to na mne dojem, že tyto vlády se snaží podporou UK zakrýt, co zde ODS a ČSSD v minulosti rozkradly!
    17. listopadu je vhodné datum k sesazení Fialovy vlády a držím palce (Středula je umrněný chudáček, avšak s platem 110 tis. Kč měsíčně). Středula je prospěchář a vědomostně nula! Nula zůstane vždy nulou! Ale nikoho nesmíme podceňovat!
    Hk

    • admin napsal:

      Pane inženýre, srdečně Vás zdravím.

      S Vašimi slovy jak k docentu Ševčíkovi, tak i k politice na české scéně, souhlasím. Dovolím si však k Vám jen jednu poznámku, a sice k ČEZ. Na základě mých zkušeností jste učinil dost zásadní chybu, že jste od ČEZ odešel, navzdory tomu, co se Vám přihodilo. Měl jste si již dříve sjednat, jako i já, smlouvu pro fixní platby. Ve výsledku byste byl na tom mnohem lépe než jste. A dokonce mnohem lépe než zákazníci u konkurenčních firem. Konkrétně, při doživotní fixaci u ČEZ bezmála do konce r. 2023 to činí 2 Kč/kWh, později max. 6 Kč/kWh. Tohle Vám konkurence ČEZ nenabídne nikdy, tím si buďte jist. Jak vidíte, i ve špatných časech se věrnost firmě vyplatí. Jen se musíte rozhodnout ve prospěch menšího zla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *