Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 18.7.2022

V úvodu vystoupení Valerija Pjakina zazněla zmínka o r. 1985, kdy USA spolu se Saúdskou Arábií natolik snížily cenu ropy na svět. trhu, aby to vážně poškodilo ekonomiku SSSR. Avšak jeho ekonomika přesto byla natolik pevná, že nebylo naprosto možné, aby se SSSR zhroutil jako celek.

Stalo se tak vinou velezrady ÚV KSSS, jenž byl se Spojenými státy domluven nejen ohledně likvidace SSSR, ale také o předání veškeré moci Washingtonu. To vše ani ne dva roky před hospodářským pádem USA. Rozpad SSSR tak prodloužil život USA o další 1/3 století až do dnešních dnů, kdy USA jsou opět na hraně hospodářského zhroucení.

Bezprostředně po pádu SSSR za Borise Jelcina se takto octly pod velením amer. Pentagonu dokonce i strateg. raketojaderné síly nově vzniklého Ruska. Ruští velitelé raketových základen se mohli na své velitelské stanoviště dostavit jen s povolením amer. protektorů. V. Pjakin již v úvodu navázal na ropnou kauzu z r. 1985 s tím, že o totéž se amer. prezident Biden nedávno snažil v Saúdské Arábii, avšak tentokráte neuspěl.

Současný problém Ruska však zní: PROČ je ideologicky Rusko i nadále neoddělitelně svázáno se Západem, s USA zejména, což dokumentuje ohromný palác v Jekatěrinburku pod názvem Jelcinovo středisko, jež je spravováno z peněz prostých Rusů ve jménu nejsvětlejší památky Borise Jelcina, jenž utopil v krvi na podzim 1993 poslední pokus ruských vlastenců zachránit z rozbitého SSSR maximum možného. Zkrátka, soudobé Rusko obdobně jako i za Jelcina zůstalo v ideolog. tenatech USA. Potvrzuje to mj. i neochvějné členství RF v WHO (Svět. zdravotnická organizace), v WEF Klause Schwaba (Svět. ekonom. fórum), v MMF (Mezinár. měnový fond), či v WTO (Svět. obch. organizace). Výsledkem všeho je, že Rusko je dodnes ještě z dob vládnutí Borise Jelcina v koloniálním područí USA a EU. Ostatně, současný ruský prezident by se bez jmenování Borisem Jelcinem koncem r. 1999 prezidentem nikdy nestal.

Pozn.: zvuk zapněte pod oknem videa vpravo dole (ikona s přeškrtnutým reproduktorem)

Blíže v rozhovoru ZDE

Příspěvek byl publikován v rubrice Ekonomika, Politika, Rozhovory se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *