Gerhard Schröder je v Moskvě. Říká, že je krásná

Bývalý německý kancléř a také předseda SPD Gerhard Schröder je v současné době v Moskvě. „Jsem tady na pár dní na dovolené. Moskva je krásné město“, řekl zpravodaji televize „NTV“ Dirku Emmerichovi.

Sociální demokrat a ministr práce Hubertus Heil v rozhovoru pro RTL a NTV reagoval opětovným distancováním od bývalého předsedy SPD Schrödera. „Takové chování jsem dlouho nechápal, zvlášť v dnešní době“, řekl Heil. „Ale to není relevantní pro politiku federální vlády a mé strany.“ Na dotaz RTL a ntv mluvčí vlády řekl: „Spolkové kancléřství nebylo a není zapojeno do cesty Gerharda Schrödera do Moskvy.“

Bývalý kancléř je považován za blízkého přítele ruského prezidenta Vladimira Putina. List „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ nedávno uvedl, že Schröder chce zůstat v kontaktu s Putinem i nadále, navzdory konfliktu na Ukrajině. „Nevzdám se své příležitosti mluvit s prezidentem Putinem“, řekl bývalý kancléř. Podle zprávy Schröder řekl, že nevěří ve vojenské řešení na Ukrajině, a zpochybnil, proč se pozornost soustředila na dodávky zbraní.

Na konci května byla Schröderovi jako bývalému kancléři odebrány některé náležitosti, které vyplývaly z jeho dřívějšího působení ve státní funkci a rozpočtový výbor Bundestagu rozhodl o uzavření jeho kanceláře.

U sociálních demokratů aktuálně probíhá řízení proti Schröderovi ohledně možného stranického vyloučení. Podle odborníků jsou ovšem překážky pro stranický trest nebo dokonce vyloučení velmi vysoké. Rozhodnutí má padnout během příštích tří týdnů.

O tom, že by se Schröder a Putin měli setkat v průběhu této návštěvy Moskvy, nejsou žádné informace.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *