Čína zachová strategii nulového covidu i v druhé polovině roku 2022 (video sebevražd v Šanghaji)

Aneb politika chiméry nulové nevěry v manželství

Začněme dnešní zprávou sdělovadel (např. ZDE): Čína dnes rozhodla o zachování přísné strategie nulového covidu i v druhé polovině roku 2022. Vedoucí představitelé země se zavázali k dosažení co nejlepších výsledků, informovala agentura Kjódó s odkazem na státní média.

Rozhodnutí o radikální politice přijal Ústřední výbor vládnoucí Komunistické strany Číny na jednání, kterému předsedal prezident Si Ťin-pching. Podle oficiální tiskové agentury Nová Čína účastníci jednání přiznali, že současný hospodářský výkon země se potýká s výraznými problémy a přislíbili stabilizaci zaměstnanosti a spotřebních cen. (Pozn. Naší Pravdy: Ano? A jak, když uzavřu veškerou ekonomiku? To je přece protimluv v duchu WEF Klause Schwaba.)

Výbor se rovněž shodl na nutnosti sledovat mutace viru a podpořit výzkum a vývoj nových vakcín a léků. (Pozn. Naší Pravdy: Ano? A jak dlouho bude takový vývoj trvat? Proč si raději čínský lid neodpočine na čerstvém vzduchu od klimatizace firem a úřadů, která všecku tu hnilobu rozhání ventilátory úplně všude?)

Čína zavedla úplné nebo částečné lockdowny v desítkách velkých měst. Tyto kroky měly výrazný dopad na čínskou ekonomiku. Ve druhém čtvrtletí 2022 vzrostla čínská ekonomika oproti předchozímu roku pouze o 0,4 %, přičemž tempo expanze se zpomalilo také kvůli dlouhodobé uzávěře v Šanghaji na jaře t.r. Meziroční srovnání HDP zdůraznilo, že pro čínskou vládu bude obtížné dosáhnout cíle růstu, který byl pro letošní rok nastaven ve výši přibližně 5 %. Účastníci jednání také připomněli, že je třeba aktivně podporovat obchod a soustředit se na nové technologie a zahraniční kapitál. Přísná protiepidemická omezení však způsobila, že zahraniční společnosti se zdráhají zvyšovat své investice v Číně.

I když je počet nahlášených případů onemocnění v Číně ve srovnání s rostoucí křivkou v jiných částech Asie nepatrný, trvá čínská vláda neústupně na dodržování politiky nulového covidu, která spočívá v okamžité likvidaci ohnisek nákazy. (Pozn. Naší Pravdy: Tohle je stejné, jako kdyby čínští komunisté zakázali uzavírat manželství jen proto, že existuje nevěra.)

I přes přísná opatření se však v zemi nadále objevují nové případy. Opakující se rozsáhlé lockdowny mohou podle odborníků zvýšit tlak na druhou největší ekonomiku světa, která již ve druhém čtvrtletí oproti prvnímu prudce poklesla. Na vině byla právě rozsáhlá omezení, jenž měla negativní dopad na průmyslovou výrobou a na ochotu lidí utrácet. Čím dál více lidí se proto staví proti tomuto systému řízení epidemie a část z nich dokonce zvažuje odchod ze země, uvádí agentura Bloomberg.

Čínské úřady navíc dnes podle BBC nařídily nový lockdown ve Wu-chanu pro téměř milión lidí poté, co tam byly odhaleny 4 případy nákazy koronavirem. Wu-chan je známý jako město, kde byl virus SARS-CoV-2 zaznamenán vůbec poprvé. (Pozn. Naší Pravdy: Jen proto, že budou odhaleny 4 případy nevěry v celé Praze, nebudu v celé Praze zakazovat oddávat nová manželství, šílené, co se už děje.)


Wu-chan uzavře kvůli čtyřem případům covidu téměř milión lidí

Lockdown se týká wuchanského předměstí Ťiang-sia. Jeho obyvatelé nebudou smět nejméně tři dny vycházet ze svých domovů. Přitom počet nákaz koronavirem a úmrtí lidí po onemocnění covidem zůstává v Číně, kde žije 1,4 miliardy lidí, ve srovnání s většinou ostatních světových zemí velmi nízký. Zatímco ale svět koronavirová opatření postupně uvolňuje a učí se s covidem žít, Čína pokračuje ve své politice nulové tolerance a přijímá extrémně přísná opatření hned při výskytu prvních několika infekcí.

Ve 25-miliónové čínské finanční metropoli Šanghaj skončila v červnu dvouměsíční přísná uzávěra, která poznamenala ekonomiku regionu a vyvolala stížnosti u místních obyvatel kvůli problémům s dodávkami potravin a podmínkám v karanténních centrech. (Pozn. Naší Pravdy: A nejen to. Vyskytly se vysoce početné případy sebevražd kvůli fašizujícím podmínkám nařízených čínskými úřady, viz video níže.)

Už 5. dubna se na čínském internetu rozšířilo video (později cenzurované), v němž si šanghajský důchodce stěžuje na situaci a popisuje, jak se značná část běžných lidí po více než dvou letech pandemie v Číně cítí. Lidé jsou na pokraji šílenství, skáčou z oken (během lockdownu byla natočena řada videí, v nichž lidé páchají sebevraždy skokem z výškových budov, v nichž jsou de facto uvězněni). Deprese, psychické poruchy, infarkty, aneurismata – kolik lidí takto umírá? Lidé se bojí tmy, jsou vyděšení k smrti. Velké rozhořčení vyvolaly případy ukazující hromadná izolační zařízení pro děti bez doprovodu rodičů, do nichž jsou umisťováni i několikatýdenní kojenci.

Čínská státní politika sociálních kreditů znamená silnou stigmatizaci ve společnosti a doslova psycholog. teror skrze telefonní aplikace, bez kterých nelze prakticky ani opustit byt, až po izolaci celých městských bloků či čtvrtí kvůli několika případům, až po nucený přesun do izolačního zařízení a téměř naprostou ztrátu občanských svobod jako v konc. táboře.

Ve 12-miliónovém Wu-chanu byly před dvěma dny při pravidelném testování zjištěny pouhé dva případy covidu-19. Další dva případy pak byly odhaleny mezi blízkými kontakty nakažených. Žádný z infikovaných přitom neměl příznaky nemoci. Wu-chan se stal počátkem roku 2020 prvním místem na světě, kde byl ohlášen výskyt nového koronaviru. Tento týden byly v časopisu Science zveřejněny dvě nové vědecké studie, podle nichž existují přesvědčivé důkazy o tom, že se koronavirus přenesl na lidi na wuchanském tržišti, kde se prodávala divoce žijící a exotická zvířata.

Čínská vláda tuto verzi již dříve opakovaně zpochybnila a tvrdila, že virus pocházel ze zahraničí, možná z dovezených mořských plodů, či dokonce z americké laboratoře. Bývalý americký prezident Donald Trump zase prohlašoval, že má důkazy o úniku koronaviru z virologické laboratoře sídlící ve Wu-chanu.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Analytika, Kauza C-19. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *