Ljubov Stěpušova: Návštěva Viktora Orbána v USA se rovná návštěvě Pelosiové na Tchaj-wanu

Návštěva Orbána v USA není tuctová. Mezi ním a Trumpem je připraven plán na zrušení sankcí proti Rusku a na uznání statu quo na Ukrajině.

Viktor Orbán jel do USA v doprovodu ministra zahraničí Petera Szijjártó, politického poradce Balasze Orbána a předsedy parlamentního výboru pro zahraničí Szoltha Németha. Ve svém projevu maďarský premiér řekl:

Brusel nám nevelí. Jsme nezávislý, suverénní maďarský národ. Účastníme se společných rozhodnutí. Pokud nám nevyhovují, řekneme to.

Pozn. Naší Pravdy: podrobněji k významnému setkání Viktora Orbána s exprezidentem USA Donaldem Trumpem ZDE

Poukázal také na to, že EU se nenachází v Bruselu, ale ve Vídni, Budapešti, Varšavě, v Berlíně a v Madridu. Návštěva činí dojem oficiální a zřejmě počítá s jasným budoucím prezidentem USA Trumpem.

Prvním cílem je krach globálního světového pořádku liberálů

Orbán nijak netají, že liberálnímu světovému řádu je odzvoněno. Vyzval konzervativce na obou stranách Atlantiku, aby se spojili v boji s liberály a Bidena obvinil ze slabých schopností k vedení a ze snahy nahrazovat to silným nátlakem na Brusel, který ztratil zbytky své suverenity. Charakterizoval nadcházející volby v USA do Kongresu a volbu prezidenta za záchranu západní civilizace.

Orbánovi je známo, že v Evropě je neutěšená situace a Brusel ji v této zimě neudrží. Vlády se budou měnit, občané stávkovat v nejdůležitějších sektorech hospodářství a poroste obecná nespokojenost. Orbán si dělá nárok na úlohu nového vůdce Evropy, který Evropu zachrání a podle vyhlašování na obou stranách už existuje plán na záchranu. Po návštěvě USA Szijjártó napsal:

Politické vztahy Maďarska byly na vrcholu, když byl prezidentem USA Trump. Děláme si naději, že naše vztahy budou stále na téže úrovni.

Trump v tiskovém prohlášení uvedl:

S mým kamarádem jsem prožil skvělé chvíle. Projednali jsme plno zajímavých témat – málokdo ví tak mnoho o tom, co dnes ve světě probíhá.

Druhý cíl – dohodnout se s Ruskem

Ohledně Ukrajiny Orbán zdůraznil, že světu je potřebný silný vůdce v USA (Trump), který by se dokázal dohodnout s Ruskem na vzájemně výhodných podmínkách ve věci Ukrajiny. Prohlásil:

Podle mne vede strategie globalistických vůdců k eskalaci a prodlužování války a ke zmenšení šancí na mír. Bez jednání Ruska s USA nikdy na Ukrajině k míru nedojde. Stále více lidí bude umírat a trpět a naše ekonomika bude na hranici krachu.

Vycházejíc z toho budou kvůli vlastnímu obyvatelstvu v boji s inflací zrušeny sankce na ruské energetické zdroje. (Sankce na obilí a hnojiva byly zrušeny, aby nenastal hlad.) Sám Orbán už tyto sankce zrušil a sdělil svůj úmysl podepsat doplňující smlouvu o nákupu sedmi set milionů kubíků plynu, aby „bylo bezpečí“. Přitom EU dosud uvažuje o plynovém embargu. Ropné embargo zavede od nového roku.

Dále bude muset Ukrajina podepsat s RF mírovou dohodu za podmínek Ruské federace. Veškerá americká pomoc bude muset být redukována, o čemž mluvil sám Trump. Myslí si, že při jeho účasti je možno se s Ruskem dohodnout.

Co bude za několik let

Maďarsko bude při sestavování nového systému bezpečnosti v Evropě trvat na široké autonomii Maďarska v Zakarpatí, nebo podle situace se jí zmocní samo. Potom Ukrajina nebude.

EU v této formě, která je nyní, přestane existovat, a to tím dříve, jestliže uvalí na Maďarsko sankce za odmítnutí liberálních hodnot. Část EU možná vstoupí do BRICS, ostatní uváží… a také vstoupí. Co bude s USA? Budou řešit domácí problémy, jichž mají v ekonomice i v politice nad hlavu.

ZDROJ (překlad Naše Pravda)

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *