PhDr. Jiří Jaroš Nickelli: Hovory pana ministra zdravotnictví jako věštby z Asterixe

Tak jsme po ukrajinském intermezzu opět slyšeli osvícený hlas našeho pana ministra zdravotnictví.

„Prý očkování skončí s kovidem a přísné zákazy proti neočkovaným nejsou v plánu“. Tak je psáno v Metru 16.8.2022 na str. 02.

Pan ministr „probuzený z dogmatického spánku dřívějších tvrzení o nutnosti plošných zákazu, příkazů a nařízení, zvaných nečesky „lockdowny“ náhle jako pravý Ferdyš prozřel, a jako v seriálu o příhodách Kelta Asterixe výtečně hraje roli věštce věštícího Caesarovi tu úspěch, onde krizi, přičemž se jednou za věštce vydává a podruhé to popírá. Milovníkům naší klasiky anobrž Švejka pak pan ministr vyvolává dojem mytického barona Fridricha Krause von Zillergut, jemuž se důstojníci zdáli vyhýbali, aby nemuseli slyšet nekonečné tirády o koblihách, poštovních známkách a slunečních skvrnách. Pan ministr totiž praví samé „positivní věci“, znamenající že toto jest toto a ono jest ono. Nebo podle zuřivého reportéra Kische že „Solnohrad jest hlavní město Solnohrad“, řečeno se střední jedovatostí.

My prostí laikové, postižení lockdownem dvojím způsobem – jako povinně očkovaní (kategorie „umělých chlopňařů“ a jiných tzv. risikových pacientů – nás se nikdo neptal a píchli nám to třikrát, dali nám – nutno přiznat – vybrat vakcínu! s následky, jež jsme měsíce odstonávali…) a naopak jako v našich rodinách neočkovaní, kteří museli snášet měsíce segregace v různých provozovnách, se na tato slohová cvičení pana ministra díváme se značnou skepsí.

Pan ministr jest prostě úžasný. Tak jako před časem horoval pro plošná opatření a různé příkazy, přičemž neopomenul jejich údajný nedostatek vyčíst universálnímu vinníku Babišovi, nyní na základě zahraničních trendů, především našeho  západního reichsprotektora, obrátil jak na obrtlíku.

Ministr objevil Ameriku – pardon, objevil naprosté selhání plošných  antikovidových opatření a nesmyslné poškození národních ekonomik tzv. lockdowny. Hlavě, že před časem toto vše vyčítal Babišově vládě jako neodpustitelné selhání. A hlavně že tvrdil, že jejich vláda půjde na věc na rozdíl od Babišova amatérismu na covid vědecky! Nyní však usebrán poznáním výsledků, jež jsou, jak pravil již Aristoteles učitelem hlupáků, vše to, co kolektivně jeho vláda činila (páchala?) ve věci tzv. kovidové „pandemie“, de facto „vědecky odvolal“ a přiznal – podobně jako britská vláda – neúčinnost a škodlivost plošných opatření (čti segregace) odůvodňovaných kovidem, o čemž polovina zeměkoule tvrdí, že je to hrozný přírodní virus, a míchá v to i netopýry,  a druhá polovina zeměkoule naopak tvrdí, že jde o umělý laboratorní virus typu biozbraně.

Oni mu ti  anonymní pisatelé u nás v jeho bydlišti v Brně Líšni vlastně správně napsali na chodník před jeho domem – „Válku, nehraj si na Boha!“ On to spíše bude ten věštec – nevěštec z Asterixe.  Ono to totiž – řečeno jazykem Nejvyššího soudu v jisté kauze – onen dojem vyvolává.

Nabízí se ještě třetí vysvětlení. Je před volbami a pan ministr se předvádí jako Valentin Dobrotivý. Voliči, zapomeňte na lockdowny, na segregaci. Budeme hodná vrchnost a žádného poddaného – pardon občana voliče – nebudeme nutit k 4. až 100mu očkování. Pouze dobrovolnost!  Vždyť přece, jak píše Metro v duchu pana ministra „Očkujeme se. Zdraví přeje připraveným“. Dodávám – až do hrobu.

S vakcínami vzhůru – k nebi či na urnový háj… Kampaně, pane ministře, to by Vám šlo. Nevadí, že jednou tak, podruhé opak…

V covid vakcíny, krom klasické chřipkové, nevěřící Jiří Jaroš Nickelli

Autor byl 3x očkován

Příspěvek byl publikován v rubrice Kauza C-19, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *