Erik Best: Raději menší zlo než diktatura

Drastická covidová opatření, která nyní kritizuje ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, ukázala, co všechno je vystrašené obyvatelstvo ochotno akceptovat a co je zainteresovaná elita ochotna podporovat.

Skoro nikdo si nestěžoval, když vláda zašla tak daleko, že mezi rodinnými příslušníky – nebo mezi kýmkoli jiným – zakázala styk, který nebyl „nezbytný“. 

Stejně tak si téměř nikdo nevšiml, když ministr spravedlnosti Pavel Blažek zopakoval jedno ze svých pátečních sdělení ze Sněmovny a informoval Český rozhlas, že je případně připraven jít i na hranu práva v boji proti vysokým cenám energií:

Pokud se obávám revoluce, to znamená násilí, naprosté změny politického systému a klidně nástupu nějakého diktátora, tak jsem povinen udělat cokoliv, co je menším zlem.

Naznačil, že je připraven, stejně jako za covidu, riskovat porušování lidských práv, protože soudům by trvalo nějakou dobu, než by zareagovaly. Vystrašené obyvatelstvo ho pravděpodobně podpoří, část elit tentokrát tak ochotná nebude.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza C-19 se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *