Likvidace evropského průmyslu pokračuje: Největší evropská ocelářská skupina zavírá výrobní závody v Německu

Kampak se asi výroba přestěhuje? Jisté je, že do zemí, které nejsou zatíženy uměle vyvolanými vysokými cenami energií. Pokud se něco podobného děje v Německu, ČR jako oddaný protektorát to čeká vzápětí. Zatím nás drží pouze nízké platy, ale jakmile se tato výhoda díky nejdražším energiím v Evropě stane již zcela bezpředmětnou, začnou ve velkém bankroty také u nás.

Začalo to zcela nesmyslnými lockdowny, jejichž jediným účelem bylo zdecimování státního rozpočtu a zničení části drobných podnikatelů a pokračuje to protievropskými sankcemi, jimž manipulátoři z řad politické a mediální mafie říkají sankce protiruské. Ne, nejde a nikdy ve skutečnosti nešlo o sankce protiruské, ale  o sankce protievropské.

Stejně jako v případě tzv. „covidových opatření“ nešlo nikdy ani na minutu o nějakou „ochranu zdraví“, stejně jako nikdy žádnému politikovi v čele EU či jakékoli z evropských zemí nešlo o Evropu jako kontinent či danou zemi.

Likvidace průmyslu je jednou z důležitých součástí plánů Agendy 2030. A není to jen o plnění šílených klimaalarmistických vizí, ale také o vymazání střední třídy, výrazné zchudnutí mas a srovnání životní úrovně s rozvojovými zeměmi. A především jde o realizaci jednoho ze základních plánů globalistů, které se prolínají jejich agendou již asi 50 let. A tím je likvidace soukromého vlastnictví.

Bude-li se zdražovat a zároveň bude padat průmysl, začne se propouštět a poroste nezaměstnanost. Člověk bez práce nebude schopen utáhnout ani běžné platby a bude nucen začít prodávat svůj majetek. Tak se začne plíživě likvidovat soukromé vlastnictví. A jako spása pak bude nabídnut nepodmíněný příjem, který však bude ve skutečnosti podmíněn absolutní poslušností.

Už chápete, proč musí kolabovat evropský průmysl?

Drastické důsledky výsledné energetické krize: Největší evropská ocelářská společnost Arcelormittal uzavírá dva výrobní závody v severním Německu kvůli prudkému nárůstu cen energií. A další hamburská průmyslová odvětví se také potýkají s problémy. Zpráva říká:

Arcelormittal nese v Německu důsledky, protože ne všechny elektrárny lze provozovat ekonomicky. Přemrštěný růst cen energií má obrovský dopad na konkurenceschopnost výroby oceli.

Kromě toho existuje slabá tržní poptávka, negativní ekonomický výhled a trvale vysoké náklady na CO při výrobě oceli. Ředitel Arcelormittal Germany Reiner Blaschek prohlásil:

Vysoké náklady na plyn a elektřinu jsou velkou zátěží pro naši konkurenceschopnost. Od října navíc bude federální vládou plánovaná daň z plynu, která nás bude nadále zatěžovat. S desetinásobným nárůstem cen plynu a elektřiny, který jsme museli akceptovat během několika měsíců, již nejsme konkurenceschopní na trhu, který je z 25 procent zásobován dovozem.

Veškerá klimatická hysterie potvrzuje jediné: nejde o životní prostředí, jde jen o přehazování peněz od daňových poplatníků a spotřebitelů ke korporacím.

Nyní, když bylo tohoto cíle dosaženo díky prudce rostoucím cenám energií, „ochrana klimatu“ jako záminka k okrádání lidí je na pořadu dne. Z módu „zachraňte svět“ přepnuli na „bojujte proti Rusku“.

  • Nezáleží na tom, kolik škodlivin bude vyprodukováno západem zasílanými zbraněmi během války na Ukrajině.
  • Nezáleží také na tom, zda levný plyn z Ruska nahradí drahý frakovaný plyn z USA. Výroba tohoto plynu je ekologicky nešetrná a přepravu přes Atlantik zajišťují tankery spalující těžký topný olej, zanechávající neskutečně dlouhou uhlíkovou stopu.
  • Putin zřejmě může také za to, že nakonec neuvedl Nord Stream2 do provozu. Ve skutečnosti to bylo ještě před válkou na Ukrajině  Německu zakázáno USA.

Jedno je jisté: lidé nepřijmou, že údajně kvůli Ukrajině se jejich životní úroveň sníží na úroveň zaostalé africké země. Hladoví lidé definitivně vyjdou do ulic – a to po celé Evropě – a režimy pak tyto slušné, ale naštvané lidi označí za „pravicové extremisty“ a agenty Ruska. Tak, jako to udělala média a politici včera, když přišlo možná až 100 tisíc lidí na Václavák.

Jenže Ukrajina je zde pouhou záminkou, která se hodí k zavádění nového světového řádu. Jinak se mu také říká 4. průmyslová revoluce. To znamená, že práci za lidi již plně převezmou roboti. To je zřejmě cílem chystaného kolapsu evropského průmyslu. Ten obnovený již nebude počítat s lidmi a zřejmě se i přesune jinam, někam, kde je levná pracovní sila i levné energie. Třeba do Číny.

Slovanka

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Ekonomika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *