Ivan Votava: V nouzi omezíme teplo pro domácnosti, musíme udržet průmysl

Tak se na to podívejme, před pár dny fake a dnes fakt. Nebo že by se nebyli schopni dohodnout a levá ruka neví, co dělá pravá? Před pár dny Pjotr Ignorovič Fialenko vyslal signál, že co se týče teploty, tak domácnosti budou v regulaci až na posledním místě, že první budou regulovány fabriky.

A Síkela přišel s pravým opakem, nebo levým? Někdo by možná řekl, že jeden z nich lhal. Někdo řekne „Toč se, korouhvičko, toč. Pěkně podle větru.“ Já si rozhodně nemyslím ani jedno ani druhé, jsem totiž přesvědčený, že chyba nastala kdesi v časoprostoru.

Myslím, že to bylo tak, že náš ukrajinský premiér své moudré rozhodnutí poslal svým kumpánům ve vládě ze zašifrovaného telefonu, který pravděpodobně zdědil po Gazdíkovi, ten se asi porouchal a Síkelovi z něho vylezlo, že domácnosti jsou na řadě první.

Jsou zde ovšem škarohlídi, jacísi prokremelší švábi, kteří vykřikují cosi o ničemné vládě a velké katastrofě, přičemž volají po vládní demisi. To snad ani není pravda, takové nechutné obviňování toho nejlepšího, co v této zemi kdy vládlo. Jenže i těm, kterým je jasné, že za to můžou předchozí vlády v čele s Babišem, uniká malý detail. Základ tomuhle maléru položili bolševici a to proto, že toho tu nechali málo. No uznejte, nechat tu zásoby určené k rozprodeji na pouhých třiatřicet let. To je naprostá nestoudnost. Ještě že je tu Budvar.

Tak si konečně uvědomme, že rozhodnutí udržet průmysl je správné, i když je tu kardinální otázka, kde vezmou firmy zaměstnance, když ti nebudou doma topit a klidně si omarodí? Ale odpověď se nabízí sama: chceš marodit doma, tak mrzni. Nechceš, tak hajdy do fabriky, takže tvrzení, že se domácnosti nemusí bát, je stále platné. Vždyť je to skvělé, lidé se do těch fabrik budou moci jít ohřát, a zadarmo, no neberte to.

Ovšem je třeba myslet na to, že se tím vláda vystavuje jistým potížím s různými neziskovkami, které si platí, neb je nepochybně „dyškriminácia“ nechat ve fabrice lidi ohřát, zatímco ti, co jsou na dávkách už pětadvacet let, mají zmrznout!? To je skandál a s třemi vykřičníky.

Inu – bude zima, bude mráz, kam se ptáčku, kam schováš?

Nabízí se tudíž otázka, kdy začne Síkela stavět ohřívárny? Aby se zase nezaspalo jako obyčejně. V Německu, našem vzoru, už o nich fakt uvažují. Nedávno jsem o tom četl nějaký článek.

A aby se zabily dvě mouchy jednou ranou, nebo nepohodlní občané, čert ví, tak do těch veřejných ohříváren bude přístup jen v respirátoru FFP2. A ten, kdo se prokáže třetí dávkou očkování, dostane zdarma teplou polévku z tuřínu, a ti, co se prokáží certifikátem o čtvrté dávce, si budou moci jít jedenkrát přidat.

A nebojme se, nikdo nezmrzne. Další připravovaná nařízení tohoto pětidemoličního spolku, říkajícího si vláda, každého řádně rozpálí. Vláda zajistí, bruselskou dotací samozřejmě, že razantně zlevní chilli papričky a každý bude povinen co hodinu jednu pomalu rozžvýkat a spolknout, což způsobí to, že všichni budou zpocení až na zadku, a tím pádem nebude třeba topit. No a až přijde leden a dotace a papričky dojdou, tak poslanci a senátoři budou veřejně řešit, kolik si přidají, čímž občany rozpálí nebo spíš dopálí a zase bude horko.

Zbytek zimy pokryje zvýšená spotřeba hrachu a každý si bude moci naprdět potřebné množství plynu. Hovězí dobytek bude vzat na milost a svým metanem bude zásobovat vládní instituce, čímž nedojde k ochromení vedení státu, bude totiž potvrzeno status quo, „smrádek, ale teploučko“.

Proto bych se budoucnosti nebál. Určitě to dáme i bez rusáka. A pokud budou nějaké drobné potíže, jistě nám je pomohou vyřešit bratři amíci se svými molekulami svobody z břidličáku.

Když vidím Fialu a spol, tak si vždycky vzpomenu na slova jednoho starého policajta, který tvrdil: „To byste nevěřili, jak taková dobře mířená facka všechno urychlí.“ Takže nakonec dodám. Netuším, zda tuhle situaci stávající vláda přežije a u moci se udrží. Budu-li uvažovat realisticky, tak neudrží. Zvláště když je zřejmé, že za chvíli strachy neudrží ani stolici!

A klidně si mě kritizujte!

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Ekonomika, Kauza C-19. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *