KSČM, SSO, PRO: Pryč z EU, jednejme s Ruskem o plynu

Tento týden proběhne první kolo voleb do třetiny Senátu. Své zástupce posílá do voleb pět desítek stran, hnutí a koalic. Veřejnoprávní Česká televize, která má podle zákona za úkol:

„Poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů“, pořádá den před volbami Superdebatu, do které bude pozváno pouze sedm zástupců politických stran a hnutí, které jsou zastoupeny v Poslanecké sněmovně.

Hlasy reprezentantů více než miliónu voličů, které zůstaly mimo Poslaneckou sněmovnu, nezazní. ABY BYLO JASNO proto pořádá předvolební debatu s předsedy tří politických stran a hnutí, které do senátních voleb vysílají své zástupce nejméně ve čtyřech obvodech. Pozvání přijali:

  • Předsedkyně Komunistické strany Čech a Moravy europoslankyně ing. Kateřina Konečná. Komunisté vysílají do voleb osm kandidátů. KSČM neobhajuje v těchto volbách žádný mandát a nemá v horní komoře Parlamentu České republiky žádného senátora.
  • Druhým hostem je předseda strany Právo Respekt Odbornost (PRO) JUDr. Jindřich Rajchl. PRO posílá do senátních voleb sedm kandidátů, například energetického experta Ivana Noveského nebo právníka Tomáše Nielsena, který v Jihlavě vyzve současného předsedu Senátu za ODS Miloše Vystrčila. Ani PRO neobhajuje žádný mandát a nemá v Senátu svého zástupce.
  • Třetí stranou, která přijala naše pozvání, je Strana svobodných občanů v čele s Mgr. Liborem Vondráčkem. Svobodní posílají do voleb čtyři kandidáty a podporují dalších sedm kandidátů – včetně senátorů za ODS nebo hnutí STAN. Strana svobodných občanů také neobhajuje žádný mandát a má v současnosti jednoho senátora, Jaroslava Chalupského, který vstoupil do senátního klubu ODS-TOP 09.

A o čem dnes budeme hovořit? Jaké jsou největší chyby Fialovy vlády? Jak snížit ceny energií? Co by mělo přijít po demisi vlády? A co chtějí strany v Senátu dosáhnou? Dejme slovo hostům:

Příspěvek byl publikován v rubrice Rozhovory se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *