Rakousko: Čtyřčlenná syrská rodina si měsíčně přijde na dávkách na 2361 eur čistého

A rozhodně nejde o ojedinělý případ. Navíc, konkrétně tato rodinka dojí štědrý rakouský stát i o další peníze. Otec rodiny, jehož trvalý pobyt je ovšem uváděn v Dubaji, je na oko zaměstnán jako pracovník integrační neziskovky – samozřejmě dotované státem i EU.

Jde o skvělý způsob, jak vykazovat vyšší zaměstnanost některých etnik (známe i u nás – viz bezpočet cikánských neziskovek) a zároveň jde také o velmi vítané přilepšení pro rodinu, jejíž hlava se navíc možná zdržuje víc v Dubaji než ve Vídni.

Zatímco mnoho Rakušanů už neví, jak platit za jídlo a topení v nadcházející zimě, město Vídeň převádí měsíční luxusní plat žadatelům o azyl. Například čtyřčlenná rodina ze Sýrie dostává sociální pomoc ve výši 2361 eur.

Na Twitteru pronajímatel vypráví příběh, který zažilo i mnoho dalších uživatelů. Všichni žadatelé o azyl si mohou snadno dovolit svůj byt. Stačí přinést potvrzení o platu, hlásí. Příkladem je případ rodiny ze Sýrie. Otec nemluví ani slovo německy a má své hlavní bydliště v Dubaji. Přesto ve Vídni pobírá 2361 eur měsíčně, které má k dispozici se svou ženou a dvěma dětmi.

Potvrzení o platu pochází od neziskovky Interface Wien GmbH. Je ve vlastnictví města Vídně a podporuje integraci dětí, mladých lidí a dospělých s migračním pozadím do společnosti jako celku. Ve společnosti Interface Wien GmbH zasedá šest dozorčích rad.

V neziskovce má být tedy údajně zaměstnán onen Syřan, který se takřka nevyskytuje v Rakousku a neumí ani slovo německy. K výše uvedeným dávkám tedy pobírá tento Syřan ještě blíže nespecifikovaný plat, takže daňovým poplatníkům ve finále přijde ještě dráž, než kdyby pouze pobíral dávky, neboť i samotná neziskovka je dotována městem či státem.

Tento systém je zaveden po celé EU již dlouhodobě a po daných neziskovkách nikdo ani nepožaduje nějaké dílčí úspěchy. Ostatně, všimli jste si, že by ta horda cikánských neziskovek jakkoli integrovala většinu tohoto etnika? Ta menšina, která se skutečně integruje, se neintegruje díky nějakým neziskovkám, ale jen proto, že se dotyční integrovat chtějí. A je jedno, zda se jedná o Syřany nebo etnikum, které se Evropa marně pokouší integrovat již asi 700 let…

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *