JUDr. Ján Čarnogurský: Je to pokračování debolševizace

Bývalý slovenský premiér Ján Čarnogurský pro ruský portál Sputnik vyjádřil názor na referenda v Doněcké lidové prepublice, Luhanské lidové republice a rovněž v Chersonské a Záporožské oblasti:

Všechna území, kde se referendum uskutečnilo, patřila před Říjnovou revolucí v roce 1917 k Rusku jako  Novorusko. Bolševici je postupně odevzdávali Ukrajině, aby si ji získali na svoji stranu. Nyní se tato území na základě referenda vracejí zpět k Rusku. Je to možné označit jako pokračování debolševizace Ruska. Navrácená území bude chránit ruská armáda, která je silnější než domobrana dosavadních republik a oblastí. Pro ruskou armádu to bude výzva a celý svět bude sledovat, jak se s ní vyrovná.

Pozn. Naší Pravdy: Slovy Dr. Čarnogurského se tak naplno odhaluje děsivá pravda – na Rusi dochází naplno k obnovení tuhého carismu, jaký tam panoval před VŘSR. S důsledky tomu odpovídajícími, tj. tuhým carským despotismem, v němž sociální rozměr bude zničen. Tohle může vyřešit jen a pouze socialismus na Rusi. Rok 1917 se tak v podstatě opakuje.

Bývalý premiér se také vyjádřil k tomu, proč západní státy odmítají uznat výsledky referend: „Důvodem jsou jejich geopolitické zájmy. Obě republiky a obě oblasti přecházejí z geopolitické sféry Západu do geopolitické sféry Ruské federace, Západ bude oslaben. Když byl celý proces opačný, například v případě Kosova, západní státy změnu státní příslušnosti uznaly i bez referenda“.

Připomeňme také text Jána Čarnogurského, který byl publikován v roce 2015 s titulem Ján Čarnogurský: Argumenty o Ukrajině, které Západ nechce slyšet.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *