Radioaktivní megatsunami zničí USA: Co dokáže jaderné torpédo Poseidon, nezranitelná zbraň Soudného dne (video)

Skutečný výkon ruského jaderného torpéda Poseidon nezná nikdo.

Rusko může provést testy jaderného torpéda-dronu Poseidon: takové znepokojivé zprávy se v posledních dnech často začaly objevovat v zahraničním tisku. Nejhlasitěji bije na poplach italský deník La Repubblica:

Zdá se, že Putin má blízko k tomu, aby hodil rukavici Západu v podobě nové výzvy… Poplach vychází ze zprávy rozvědky NATO, kterou v posledních dnech předaly nejvyšším velitelstvím spojenců. Zpráva se zabývá přesunem jaderné ponorky Belgorod … existují obavy, že jejím posláním je poprvé v historii vyzkoušet mimořádně tiché a ničivé jaderné torpédo-dron Poseidon, jež se často a ne bez důvodu nazývá „zbraní soudného dne“.

Oceánský víceúčelový systém Poseidon.

No a pak ty samé noviny ještě více dramatizují: ruské jaderné torpédo Poseidon je schopno vyvolat radioaktivní megatsunami poblíž pobřeží, a to ze vzdálenosti až 10 tisíc kilometrů (čtvrtina rovníku). A radioaktivní vlna je schopna strhnout metropole jako New York nebo Los Angeles. Poseidon se blíží k cíli v kilometrové hloubce rychlostí 200 km/h. Neexistuje žádný způsob, jak zastavit tento podvodní dron-torpédo. Hlavice má výbušnou sílu 100 megatun TNT. Výbuch tohoto termonukleárního torpéda u britských břehů zvedne obří vlnu vysokou až 500 metrů. Taková vodní bouře také nese extrémní dávku záření. Po průletu nad Britskými ostrovy změní to, co z nich možná zůstane, na radioaktivní poušť. A co perspektiva?..

Perspektiva je samozřejmě víc než děsivá. Zde by však bylo záhodno vyslovit zásadní výhradu – použití Poseidonu se může stát skutečností pouze v případě, že USA nebo jiné země NATO, které disponují jadernými zbraněmi, zaútočí na Rusko.

CHARAKTERISTIKA RUSKÉHO JADERNÉHO TORPÉDA POSEIDON

No, pokud jde o takticko-technické údaje Poseidonu, pak italské noviny v podstatě řekly pravdu. Proč v podstatě? Inu proto, neboť o skutečné mohutnosti jaderné hlavice zatím neví nikdo jiný než její konstruktéři (může být totiž i větší než zmíněných 100 MT TNT).

Ale je něco velmi důležitého, o čem La Repubblica neřekla, stojí za to připomenout a objasnit. Poseidon (díky svému jadernému pohonu) má neomezený akční rádius (nejen 10 tisíc kilometrů). Kromě toho je to víceúčelová zbraň, může být použita nejen k úderu na pobřeží, ale také k zničení nepřátelských námořních sil (letadlových lodí, ponorek, lodí). Jdeme dál.

Nyní má ruské námořnictvo dvě atomové ponorky, nosiče Poseidonu, jsou to ponorky Belgorod a Chabarovsk. Na palubě každé z nich je šest takových jaderných dronů!

Tyto ponorky se mohou pohybovat téměř zcela bezhlučně (zvláštní utajená konstrukce lodního šroubu) v hloubce 500 metrů, se zdrojem autonomního pohonu po dobu 3 měsíců, mohou obeplout zeměkouli, zcela zmást nepřítele a dostat se do stanoveného místa použití u tichomořského nebo atlantického pobřeží USA. Samotný Poseidon se po startu ukryje v hloubce min. 1 km před zasažením nepřátelskými torpédy.

CO NA RUSKÉ TORPÉDO POSEIDON ŘÍKAJÍ ODBORNÍCI

No a teď se dozvíme, co si myslí o naší zbrani Soudného dne známý americký analytik Ch. Sutton. Zde jsou jeho slova:

Použití Poseidonu je schopno zásadně změnit taktiku a strategii moderní podvodní války. Absence amerických a britských námořních torpéd schopných zasáhnout Poseidon jej činí nezranitelným a západní flotily prakticky bezbrannými vůči novým ruským zbraním.

Viktor BARANEC (ZDROJ, překlad Naše Pravda)

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Věda a výzkum. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *