Spisovatelka Lenka Procházková 28. října v Brně: Nic není ztraceno, dokud to nevzdáme my!

Teď opravdu není čas na malověrnost a ustrašenost. BÁT SE MUSÍ ONI, uvedla Lenka Procházková ve svém projevu v Brně 28. října.

ONI nevědí nic o duši českého národa, a přesto NÁM, kteří národ tvoříme, dnes vládnou. Právě proto byl změněn volební zákon. Aby se utvořila dnešní koalice politických amatérů a kolaborantů. Premiér této vlády je sice politolog, ale přesto neví, co to znamená být státníkem. Nechápe, že je to poslání. Které vyžaduje moudrost filozofa a schopnost politicky jednat. Ve prospěch České republiky. Je tragické, že v době ekonomické a energetické  krize předsedá Radě EU člověk, který bez výčitek svědomí zrazuje zájmy vlastní země a šmelí s její budoucností jako kupčík Na Tržišti.

Prezentuje se jako vzdělanec a demokrat, tituly se mu téměř nevejdou na vizitku. A přitom nechápe, že základem demokracie je DISKUSE. Když v únoru nařídil blokaci nezávislých internetových stránek, přiznal, že to vyžadovalo odvahu. Takže máme velmi odvážného premiéra, který se nebojí porušit ústavu. Zřejmě pokládá za přežitek, že cenzura je nepřípustná.

Místo starobylého českého kréda, že Pravda vítězí, posvěceného našimi dějinami, současný premiér sází na to, že silnější vítězí. Vládní koalice ukazuje svaly, protože má ve Sněmovně pohodlnou většinu.

Takže opozice nemá možnost vyslovit nedůvěru této zákeřné a protičeské vládě, která nás vede do propasti a kromě našich životů ničí i naši národní čest.

SPD má ve Sněmovně jen dvacet poslanců. Ale přesto se jich vládní koalice bojí. A proto je označuje za extrémisty. Z dobového hlediska byl ovšem extrémistou i Mistr Jan Hus. Odsoudili jej jako kacíře, protože svými názory  probouzel lidi k samostatnému přemýšlení o stavu země a světa , o pokrytectví vrchnosti a o schopnosti člověka postavit se na odpor a žít v souladu se svým vědomím a svědomím.

Jan Hus byl nejen moudrý, ale i statečný. Neodvolal ani před koncilem. A víme, kam to vedlo. Pak se rozpoutala husitská revoluce. První revoluce v evropských dějinách, která vznikla kvůli svobodě názoru a svobodě víry. Na straně husitů statečně bojovali i mnozí šlechtici. Tehdejší skutečná elita národa.

A jakou elitu máme dnes? Pohleďme na tu partičku ochočených ochotníků, co sedí ve Strakovce.

Kdyby neměli pod palcem média a za zády kibice, kteří jim radí, kterou protinárodní kartu vytáhnout dnes a kterou zítra, byla by to jen sebranka podomních podvodníčků. Agentů s teplou vodou, jak říkala moje babička. Ale oni ani tu teplou vodu nedokážou zajistit. Natož plyn, benzín, naftu a potraviny. Zato mají v popisu práce velkorysé vyzbrojování Ukrajiny.

Když premiér oznámil, že jsme ve válce, tvářil se tak odhodlaně, že markytánka Černochová v něm zřejmě viděla udatného sexy vojevůdce. Místo drátěné košile si navlékla přiléhavé tričko s vulgárním anglickým nápisem. Tím veřejně manifestovala pod jakým praporem a v jakých zájmech je ta JEJICH válka vedena. NÁS, kteří to platíme, a teprve zaplatíme, se nikdo neptal.

Čí je to tedy země? Naše, nebo těch loutek ve Strakovce? Těch marionet, které spravují  republiku jako svěřenou cizí državu a NÁS, skutečné vlastníky, pokládají za své poddané? JEJICH tzv. veřejnoprávní televize nám denně vtlouká do hlavy vybraná slova, která smíme používat. Slovo MÍR k nim nepatří.

Intelektuál premiér se kvůli tomu naučil i znakovou řeč. Aby jeho signály pochopili i nedoslýchaví diváci. Odpusťte mi, že používám humor. Ale nepřijela jsem do Brno proto, abych vás rozplakala. Na slzy vždycky je moc brzy.

Dnes je 28. října – výročí založení Československa. Republiky, která za pouhých dvacet let dokázala, že lidé, kteří v ní žijí, si zaslouží respekt Evropy i světa. Když byl ten  suverénní a demokratický stát obětován zradou tehdejších západních Spojenců, starobylé ideály a víra našich předků nebyly zdeptány. Ani nastolením německého protektorátu! Statečnost našeho zahraničního i domácího odboje dokázala, že na konci druhé světové války stálo Československo na straně vítězů. Na tento zářný příklad z naší novodobé historie asi pan politolog (úřadující  dnes ve Strakovce) zapomněl. Je už načase mu připomenout, že žádný strom neroste do nebe, i kdyby jej hnojili tou nejdražší zaoceánskou mrvou.

Je načase premiérovi a jeho vládě připomenout trestní zákoník. Nejen paragraf o zneužití pravomoci, ale především trestné činy proti MÍRU. Například podněcování útočné války, styky ohrožující mír a zneužití zastupování státu. Ale také jim připomeneme, což se týká především ministra vnitra, ministryně války a ministryně „přes vědu“,   paragraf 356 – Podněcování k nenávisti vůči skupině osob.  

Milí přátelé, teď opravdu není čas na malověrnost a ustrašenost. BÁT SE MUSÍ ONI, až MY na ně podáme trestní oznámení. Nic není ztraceno, dokud to nevzdáme MY sami!

Děkuji vám za pozornost a přeji nám hodně odvahy, budeme ji potřebovat.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *