Dr. Paul Craig Roberts: A válka se stále rozšiřuje

Američtí vojáci jsou na Ukrajině. Prý proto, aby kontrolovali, co se to vlastně děje se zbraněmi, které do země posílají USA a další země NATO.

Jak se už předtím dávalo na vědomí, ne vše z obrovského množství zbraní, které sem Západ dopravil, končily na válčištích. Namísto toho si našly cestu na černý trh, kde se prodávají těm, kdo za ně dobře zaplatí. A totéž se děje s penězi, které v mnoha případech končí v kapsách lidí, které odesilatelé jako příjemce těchto peněz absolutně nepředpokládali.

Americké ministerstvo zahraničí vysvětluje, že americké jednotky nejsou na Ukrajině proto, aby válčily, ale „aby pomáhaly vládě Ukrajiny s nakládáním americké bezpečnostní podpory“. Čili proto, vyjádřeno jinak, aby zabránily krádežím zdrojů, které jsou určeny a zamýšleny pro válku proti Rusku.

Ale proč tuhle práci vykonávají jednotky uniformované? Jde o způsob, jak tichým duchem přitáhnout americké vojáky na Ukrajinu a pak je do bojových akcí vmanévrovat? Pouze lidé mého věku si pamatují, jak CIA zatáhla Kennedyho vládu do účasti na válce ve Vietnamu. Kennedy tento manévr později prohlédl a měl v úmyslu se z války stáhnout, ale CIA ho zabila dřív, než mohl tento svůj záměr uskutečnit. No a prezident Johnson, při vědomí, že jihovietnamská vláda válku prohrává, použil domnělou palbu na dva americké torpédoborce v Tonkinském zálivu, aby tuto válku eskaloval.

Jestliže si v paměti promítneme bezpočet podobných washingtonských akcí vedených pod falešnou vlajkou, můžeme očekávat, že na Ukrajině půjde o cosi, co americkou válku proti Rusku nebude zahrnovat? Stojí 30 000 vojáků USA a NATO na hranicích Ukrajiny pro něco jiného, než v očekávání další zinscenované akce?

Jelikož se zdá, že Washingtonu záleží víc na tom, aby nad Ruskem (a též nad Čínou), nabyl vrchu, než aby se vyhnul nukleární válce, je současná naše vyhlídka do budoucna neutěšená.

ZDROJ (překlad Mgr. Lubomír Man)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *