Scott Ritter: Polsko vtahuje NATO do konfliktu na Ukrajině

Podle důstojníka rozvědky námořní pěchoty USA ve výslužbě a zbrojního inspektora OSN Scotta Rittera jsou obavy, že polská vláda chce vtáhnout síly NATO do ukrajinského konfliktu. Uvedl to v rozhovoru pro kanál na YouTube Judging Freedom.

Ritter tvrdí, že síly NATO v Evropě nedisponují dostatečnou vojenskou infrastrukturou, zvláště pokud jde o protileteckou obranu a těžká obrněná vozidla, pro případ konfrontace s Ruskem na ukrajinském bojišti. To je podle nebo také důvod, proč se evropské členské státy NATO vyhýbají oficiálnímu zapojení do konfliktu a vyslání jednotek na Ukrajinu.

Evropa není nadšená, je znepokojená, že Polsko vtahuje NATO do tohoto konfliktu. V současnosti nikdo v Evropě není nadšený z vyslání vojáků na Ukrajinu. Žádné nadšení. – říká bývalý americký agent. Polsko jako členská země NATO, ačkoli oficiálně na Ukrajinu své vojáky neposílá, má podle Rittera, odvolávajícího se na experty, na Ukrajině od 10 do 30 tisíc polských bojovníků válčících na straně kyjevského režimu. Na frontové linii jsou jako součást Ozbrojených sil Ukrajiny.

Připomeňme, že Varšava v poslední době začala masově modernizovat výzbroj armády a zvyšovat počet zbraňových systémů (provenience zejména USA a Jižní Korea) a zahájila také dobrovolný výcvik civilního obyvatelstva.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *