Prečo Rusko doteraz neprerušilo dodávky západných zbraní Ukrajine po železnici?

Útoky na ukrajinské železnice a kritickú infraštruktúru by zabránili ruským oligarchom v dodávkach, uviedol pre ORT zástupca prezidenta Ruskej akadémie raketových a delostreleckých vojsk Konstantin Sivkov.

Ukrajinská železničná infraštruktúra ešte stále nie je zničená, pretože o jej zachovanie majú záujem ruskí, ukrajinskí a západní oligarchovia, ktorí naďalej spoločne zarábajú na obchodných schémach, ktoré sa od začiatku „špeciálnej vojenskej operácie“ nezmenili.

Podľa Sivkova sa ruský titán dodáva na Západ cez ukrajinské železnice, od ktorých je kriticky závislých množstvo západných priemyselných odvetví, vrátane zbrojárskeho priemyslu.

V rámci existujúcich sankcií, ktoré musí každý dodržiavať, existuje len jedna „sivá“ cesta, ktorá spája Rusko a Európu. Ide o ukrajinské železnice.

Biznis, o ktorom sa príliš nehovorí

Rusko pokrýva 87 % svetovej produkcie titánu.

Kedysi všetok tento titán išiel pre potreby Sovietskeho zväzu. Vyrábali sa z neho ponorky a lode, ktoré mali celé titánové trupy – 3,5 tisíc ton titánu. Američania boli šokovaní, pretože hodnota titánu je na úrovni zlata.

Po zničení našej krajiny zlodejskou nomenklatúrou Sovietskeho zväzu, hovorí Sivkov, sa tu titán stal „nepotrebným“, keďže o neho prejavil záujem Západ, predovšetkým USA. Všetok titán tak začal odchádzať na Západ.

Z titánu sa vyrábajú krídla lietadiel. Náboje Excalibur pre kanóny M777, ktoré sa dnes používajú proti nám, sú tiež vyrobené z nášho titánu.

Ak by sa teraz zastavili dodávky titánu, toto všetko by sa tiež zastavilo. Bolo by to horšie ako zastavenie dodávok plynu, pretože konštrukcia najnovších bojových lietadiel závisí okrem iného aj od titánu. Preto ruská oligarchia, ukrajinská oligarchia a Západ majú objektívny záujem na tom, aby táto železničná preprava prebiehala bez problémov, povedal Sivkov.

Hlavný (90 %) objem západnej vojenskej a materiálnej pomoci kyjevskému režimu, ktorý od 24. februára stratil už viac ako 70 % pôvodných zbraní, prichádza po železnici na západnej Ukrajine (Ľvov), ktorá hraničí s Poľskom a Slovenskom. Najväčšou zraniteľnosťou sú tri mostné prejazdy v dosahu Taktických raketových a vzdušných síl Ruskej federácie, ktoré môžu byť zničené tromi presnými zásahmi na známych súradniciach.

V tomto prípade by boli dodávky, ktoré podporujú životaschopnosť a vojenskú stabilitu Ozbrojených síl Ukrajiny a režimu ako celku, zničené s perspektívou obnovy najmenej jeden až dva mesiace.

Alternatívna cestná kamiónová doprava by vzniknutú logistickú katastrofu nevykompenzovala. Nič také sa však nedeje. Rovnako sú raketovým a bombovým náletom ušetrené aj mnohé podniky základnej ekonomickej a obrannej štruktúry ovládanej Kyjevom.

Exportný tovar a výrobky vyrobené v podnikoch ukrajinských oligarchov a ich ruských partnerov sa po spomínaných železničných trasách vyvážajú aj opačným smerom, na západ.

Po blokáde leteckej, námornej a medzinárodnej cestnej dopravy zostala železnica, ktorá bola vyňatá z limitov západných sankcií, jedinou logistickou exportno-importnou tepnou.

Záver

Admirál amerického námorníctva John Kirby, hovorca Pentagónu, uviedol, že v rozpore s logikou americká rozviedka nezaznamenala jediný pokus Ozbrojených síl Ruskej federácie alebo luhanských a doneckých milícií akýmkoľvek spôsobom zablokovať tok amerických a európskych zbraní k frontovým jednotkám Ozbrojených síl Ukrajiny.

Pravdepodobne to vysvetľuje „nevýrazný“ postoj väčšiny ruskej oligarchie a mnohých najvplyvnejších osobností z ruského Forbes zoznamu miliardárov vo vzťahu k hybridnej agresii USA a EÚ proti Rusku, vrátane jej najcitlivejšej zložky – bojov na Ukrajine.

A to vysvetľuje aj zvláštny priebeh špeciálnej operácie. Krajina musí poznať svojich „hrdinov“.

Autor: Russell Bentley, Zdroj: tapnewswire.com, Spracoval: Badatel.net


Pozn. Naší Pravdy:

Je mimo rámec jakýchkoli pochybností, že v Rusku k dnešnímu dni již prezident, natož armáda, ani za mák nevládne. Jediným vládcem na Rusi je ruský proamer. dolarový oligarchát, který tyje z otrocké práce ruského národa na surovinových polích Sibiře, aby Západ skrze Ukrajinu dostával nejen v článku zmíněný titan (zbraně z něho ukované likvidují Rusy na Ukrajině), ale také ropu a plyn. A mimochodem, zkapalněný ruský plyn na asijských trzích naprosto nepokrytě přebírá EU a USA pro sebe.

A aby toho nebylo málo, ještě i Čína se podílí na bezuzdném drancování ruských sibiřských lesů, následné tamější odlesňování již dosáhlo stavu, kdy situace začíná připomínat válečnou zónu.

Rusko prodalo Sibiř Číně aneb Čína má Rusy za idioty:

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *