Ing. Ivan Noveský: Až skončí energetická a ekonomická Fialova hrůzovláda

Bude potřeba zachránit, co se dá a rychle zahájit obnovu národního hospodářství. Skutečnost, že Fialova musí co nejdříve skončit, pokud nemá rychle skončit suverénní Česká republika, to již tuší i většina „skalních“ příslušníků ODS.

To, že ve Fialově vládě není jediný ekonom a jediný energetik, o ostatních odbornících raději nemluvě, to je také všeobecně známo. Nezákonné předlužování České republiky desítkami až stovkami miliard korun na podporu války a korupčních režimů, na půjčky soukromých společnostem a další doslova „vyhazování milionů oknem“, to je skutečnost, kterou se Fialova vláda ještě chlubí.

Skutečnost, že nesmyslné dluhy po Fialově vládě „rozpočtové kázně“ budou dluhy České republiky splácet ještě vnuci našich dětí, tím se vláda již tak veřejně nechlubí.

Protože každé zlo jednou skončí, skončí i Fialova vláda a pak začne tvrdá práce na záchranu České republiky. Tak jako po 2. světové válce, po porážce Německa, začal rozvoj Československa, po skončení Fialovy vlády začne rozvoj České republiky. Fialova vláda má své odborníky, kteří spolu s vládou jsou odpovědni za devastaci české energetiky, zemědělství a dalších odvětví a tedy české ekonomiky jako celku. Pokud budou do poslední chvíle sloužit Fialově vládě a úslužně schvalovat vládní nesmysly (např. způsob zastropování cen), které jsou v rozporu s ekonomikou, energetikou a paradoxně i bruselskými postupy, bude otázkou, zda vůbec budou schopni se začít chovat profesionálně.

K záchraně a budování České republiky však bude potřeba odborníků doslova jako sůl a to ihned. Nezávislí odborníci však jsou na indexu, někteří jsou dokonce nezákonně vedení (dle systému komunistické předlistopadové StB) v seznamech u podivných ziskových neziskovek jako dezinformátoři. Tito odborníci již několik let marně upozorňují vlády na chyby a marně se snaží poradit českým vládám, jak těmto chybám zabránit a zabránit tím energetické, potravinové a dalším krizím, včetně krize demokracie, způsobené zavedením cenzury.

Tato skupina nezávislých odborníků se proto, v předstihu, rozhodla vytvořit otevřenou apolitickou platformu spolek „Národní rada obnovy z.s.“, která má za cíl poskytovat všem novým politikům odborné rady a tím jim pomoci zastavit energetickou krizi, vrátit ceny energií, ceny potravin do zákonných relací a další. Úmyslně nebyl zvolen název „Česká rada odborníků“, aby nemohl nikdo dojít k závěru, že se jedná o vládní orgán, i když ve spolkovém rejstříku je zapsáno více než 500 spolků s názvem začínajícím „Česká …“ a několik tisíc společností s názvem začínajícím „Česká …“.

„Nezávislost“ soudů a strach současné totalitní vlády z vzniku apolitického spolku „Národní rada obnovy z.s.“ lze dokladovat nejlépe na tom, že Městský soud v Praze dne 7. listopadu (doufejme, že ne na oslavu 105. výročí Bolševické revoluce v Rusku 7. listopadu 1917) zamítl návrh na zápis do rejstříku spolků. Zamítnutí zapsání spolku fyzických osob, zjevně ze strachu, že by tento apolitický spolek mohl veřejně ukazovat cesty řešení bez okrádání českých občanů.

Zdůvodnění, že „Název navržený k zápisu je způsobilý vyvolat klamnou představu v tom smyslu, že jde o veřejnoprávní instituci zřízenou státem k plnění veřejných úkolů, což klamavost zakládá bez dalšího“ odhalilo, proč se „nezávislý“ soud bojí zapsat obyčejný spolek. Obavy ze zapsání českého spolku českých fyzických osob „Národní rada obnovy“ obzvláště vynikají, pokud se podíváme do spolkového rejstříku a zjistíme, že slovem „Národní…“ tam začíná celkem 95 spolků (např. Národní realitní garanční fond, Národní kinematografické muzeum, Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, Národní institut pro děti a rodinu, apod.) a že celkem je v obchodním rejstříku zapsáno 207 subjektů, které začínají slovem „Národní …“ a určitě nemají se státem oficiálně nic společného, i když jejich název by k tomu skutečně přímo vybízel. Např. Národní Agentura Pro Dotace, která má jediného společníka kyperskou společnost v Limassolu na Kypru a jednatele cizince, nebo Národní katalog ČR s jediným společníkem českou fyzickou osobou, atd., atd.

Strach soudu a vlády z apolitického spolku fyzických osob „Národní rada obnovy z.s.“ je ale nejlepším důkazem toho, že odborníci jsou pro další fungování České republiky více než potřeba. Ostatně o tom všem budou nezávislí odborníci diskutovat s veřejností na manifestaci v sobotu 26.11.2022 od 14 hodin.

Ivan Noveský
předseda Institutu pro energetiku, bývalý 1. místopředseda Energetického regulačního úřadu a zakládající člen disidentské skupiny energetiků „Energie není luxusní zboží“

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Energetika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *