Rusové letos převedli rekordní částku peněz do zahraničí

Objem převodu peněz Rusů do zahraničních bank ke konci září od počátku roku dosáhl rekordní hodnoty 63,1 miliardy dolarů. Od ledna do září se tyto vklady zdvojnásobily z 30,6 miliard rublů na začátku roku 2022, uvádí RIA Novosti s odkazem na údaje Centrální banky RF.

Za devět měsíců se objem vkladů Rusů v zahraničí zdvojnásobil: na 63,1 miliardy dolarů, uvedl materiál.

Občané začali aktivně převádět peníze do zahraničí od konce února, tedy od začátku eskalace konfliktu na Ukrajině. Rusové pak odeslali do zahraničních bank asi 4,3 miliardy dolarů, což je rekordní částka přinejmenším od roku 2018.

Po květnovém uvolnění omezení ze strany centrální banky na převody do zahraničí se však objem těchto převodů začal v létě zvyšovat a do září dosáhl nového maxima: 6,7 miliardy dolarů po 5,4 miliardách dolarů na konci srpna, uvádí článek.

Jednou z nejoblíbenějších destinací pro zasílání peněžních převodů byla Gruzie. 17. října národní banka republiky oznámila, že od ledna do září 2022 bylo z Ruska do Gruzie převedeno 1,135 miliardy dolarů nebo-li 70,8 miliardy rublů. Tento ukazatel byl čtyřikrát větší než ve stejném období roku 2021.

Komentář Naší Pravdy:

Z uvedeného plyne zásadní poučka: Ruský národ nejenom vládě, ale ani peněžním ústavům RF prostě a jednoduše nevěří, protože cítí, že ruské banky ruský národ okrádají doslova na každém kroku. To je zlá vizitka, vystavená tímto způsobem ruskému oligarchátu a vládnoucí straně Jednotné Rusko. A tohle platí snad v celé struktuře ruské hierarchie, včetně armády: ZDE. Stručně: ruská společnost je skrz naskrz jako hnilobou prolezlá všudypřítomnou korupcí. Pojmy jako vlastenectví či ideologie již nejsou.

ZDROJ (překlad Naše Pravda)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Ekonomika, Z Ruska. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *