JUDr. Jindřich Rajchl: Řítíme se do světa, kde fakta neznamenají vůbec nic

Předseda strany PRO Jindřich Rajchl si myslí, že incident na polském území byla jasná ukázka bodu zlomu, kdy se řítíme do světa plného naprosto otevřené propagandy, kde fakta neznamenají vůbec nic.

Dnes nastal bod zlomu, který snad lidi konečně probudí, prohlásil předseda strany PRO Jindřich Rajchl na základě incidentu v Polsku, kam dopadla místo ruské patrně ukrajinská raketa. Rajchl dále poukazuje na skutečnost, že představitelé vlády nejednají v zájmu českých občanů, nedbají na jejich bezpečnost a vtahují nás do válečného konfliktu s jadernou velmocí. A současný politický režim se podle jeho slov dostal pod režim před rokem 1989.

Incident na polském území byla jasná ukázka bodu zlomu, kdy se řítíme do světa, který je plný naprosto otevřené propagandy a ukazuje se, že fakta neznamenají vůbec nic, komentoval Rajchl zásah polského území raketou, u níž se nakonec ukazuje, že ji místo Rusů vystřelili Ukrajinci. Rajchl také tvrdě zkritizoval bezprostřední reakci českých politiků, kteří okamžitě z útoku obvinili ruskou stranu.

Čeští politici se okamžitě místo uklidnění situace a ubezpečení, že nehrozí válečný konflikt, snažili zemi veštvat do konfliktu. Bez informací napsali, že se jednalo o ruskou raketu, i když to není pravda a je to absolutní lež.

Předseda strany PRO dále upozornil, že celý incident má řadu zajímavých okolností. Třeba to, že právě Spojené státy prohlásily, že se nejednalo o ruskou, ale o ukrajinskou raketu. To podle Rajchla značí jasně o tom, že Spojené státy nemají zájem na eskalaci konfliktu a nechtějí se nechat vtáhnout do jaderné války.

Kdyby to ale Spojené státy neudělaly, budou ještě dnes čeští politici tvrdit, že to byla ruská raketa, a budou volat po aktivaci článku 5 Severoatlantické aliance a chtít odpověď vůči Rusku.

Podle Rajchla je podivný i výrok amerického prezidenta Bidena, který uvedl, že Spojené státy i Polsko o raketě věděly a sledovaly ji.

Polsko vědělo, že nejde o ruskou raketu, a snažilo se nás obelhat. Až po konzultaci se Spojenými státy řekli, že jde o raketu ukrajinskou. Ale když jde o raketu ukrajinskou, říkají, že to byla nehoda. Když jde o raketu ruskou, tak už se baví o tom, že by měla nastat třetí světová. Nikdo nečeká na žádné důkazy, zpochybňuje to všechna tvrzení o rusko-ukrajinském konfliktu, které se snažili dát nám do našich hlav. V tuto chvíli je zpochybněné úplně vše.

Rajchl dále odsoudil všechny politiky. Např. Janu Černochovou, o které prohlásil, že to, co předvedla, je za hranou toho, co si ministryně obrany může dovolit. Podle Rajchla má uklidnit občany, prověřit situaci a ne falešně obvinit cizí stát na území státu NATO. Rajchl také poukázal na Tomáše Zdechovského, Jana Lipavského, Miroslavu Němcovou a Véta Rakušana. Jejich reakce Rajchl zkritizoval s výzvou, aby okamžitě odstoupili, neboť naprosto selhali:

Ti bez důkazů, bez zaváhání přisoudili útok Ruské federaci a začali nás vtahovat do válečného konfliktu, a ohrozili tím bezpečnost České republiky. Dělají to jen proto, aby si nahnali laciné politické body, pro ně neváhají ohrozit bezpečnost českých občanů, jen se snaží předbíhat v ostrém odsouzení útoků a štvát nás do války s jadernou velmocí.

► Celý projev Dr. Jindřicha Rajchla můžete vyposlechnout ZDE

Rajchl dále kritizoval i vládu jako celek, že není schopna zajistit základní podmínky pro žití v tomto státě:

Lidé jsou na pokraji existenční nouze, v zimě se budeme třást zimou. Tato neschopná vláda neumí vládnout a preferuje jen své vlastní zájmy nad zájmy občanů této země. Ta, co předvedla, ztratila kredit kandidovat na prezidentku této země. Kdokoli jí dá hlas, je blázen. Je to nezodpovědný člověk, který je připraven nás vtáhnout do válečného konfliktu. Nedokážu si představit, že by tento člověk byl vrchní velitel ozbrojených sil. Ani hlas, až půjdete k urnám.

Náš režim se dostal pod režim před rokem 1989, je ještě horší. Dochází k zásadnímu omezení svobody projevu. Nepamatuji si, že by docházelo k vypínání teplé vody a byla omezována teplota v bytech občanů. Ti, co nehlásají oficiální pravdu, jsou perzekvováni a kriminalizováni, tento systém funguje ve prospěch jedné oficiální teze, která se ukázala jako lživá a čistě propagandistická.

Věřím, že středoví voliči konečně procitnou a pochopí, o co jde, že je zde mediální propaganda. V opačném případě bude Česká republika trpět. Doufám, že se probudí celá řada lidí. To je ten bod zlomu, dodal závěrem předseda strany PRO Jindřich Rajchl.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *